Zomerwerkzaamheden Ring Oost 2013: hinder door ombouw ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid

on

In het weekend van 5 juli wordt het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid ingereden. De Oostelijke Ringweg is dan gedeeltelijk afgesloten. Aansluitend vinden er bij Beijum-Zuid/De Hunze tot eind september nog werkzaamheden plaats die hinder kunnen veroorzaken. Verkeer moet dan rekening houden met een lagere snelheid en een beperkt aantal rijstroken. Beijum-Zuid en De Hunze zijn dan vanaf Ring Oost bereikbaar via de aansluiting Kardinge (busbaan) en Beijum-Noord.

Gedeeltelijke afsluiting Ringweg van 5 juli t/m 8 juli
Van vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct. Het ernaast gelegen huidige fietsviaduct wordt dan gesloopt. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer voor de wijken Lewenborg, Kardinge, Ulgersmaborg en Beijum-Zuid kan wel gebruik maken van de Oostelijke Ringweg. Deels wordt dit verkeer geleid via een omleidingsroute door Beijum-Noord/Zuid en de busbaan Kardinge. De omleidingsroute is met gele omleidingsborden aangegeven.

29 juni – 18 augustus:
Tussen 29 juni en 18 augustus vinden er op de Oostelijke Ringweg aan de Hunzezijde werkzaamheden plaats. Het verkeer wordt dan aan de Beijumzijde over twee rijstroken (normaal vier) geleid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en/of De Hunze in-en uit te rijden. Het verkeer wordt dan omgeleid via Beijum-Noord en/of Kardinge (busbaan), afhankelijk van de plek van bestemming.

19 augustus – 23 september:
Tussen 19 augustus en 23 september vinden werkzaamheden plaats aan de Beijum-Zuidzijde. Het verkeer wordt dan aan De Hunzezijde over twee rijstroken geleid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en/of De Hunze in-en uit te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord en/of Kardinge (busbaan), afhankelijk van de plek van bestemming.

Viaduct en fietspad vanaf 22 juli geopend!
Vanaf 22 juli kan het verkeer gebruik maken van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid en De Hunze. Het verkeer kan dan vanuit uit de Hunze naar Beijum-Zuid rijden en vice versa. Ook is het dan mogelijk om vanuit De Hunze gebruik te maken van de busbaan richting Kardinge v.v. Fietsers kunnen vanaf 22 juli weer gebruik maken van het Heerdenpad (fietspad) én het nieuwe viaduct. Vanaf eind september is het weer mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en/of De Hunze in- en uit te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.