Zomerwerkzaamheden in en rond de stad Groningen

on

Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Het verkeer heeft te maken met omleidingsroutes. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen bussen in plaats van treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener.

Stremming zuidelijke ringweg
Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met maandag 26 augustus 5.00 uur wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.


Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)
In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van zaterdag 13 juli 6.00 uur t/m zondag 25 augustus 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De omleidingsroutes zijn verdeeld over een groot deel van de provincie. De omleidingen per bestemming worden met gele borden aangegeven. Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener
Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Tijdens deze periode wordt de Helperzoomtunnel onder het spoor geschoven. Daarnaast zijn er spoorwerkzaamheden ter hoogte van station Groningen Europapark en De Vork in Haren. Arriva en NS zetten bussen in.

Hinder omzeilen
Groningen Bereikbaar heeft deze zomer meer acties om de hinder door de werkzaamheden te omzeilen. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het OV, de fiets of een P+R. Gratis of met korting.

Meer informatie
Op www.groningenbereikbaar.nl/zomer vind je meer informatie over deze en andere werkzaamheden, omleidingskaartjes en zomeracties voor fiets, OV en P+R.


Op de hoogte blijven
Voor deze en andere werkzaamheden, check voor vertrek www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart en bekijk de actuele verkeerssituatie. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over verkeershinder door werkzaamheden? Volg Groningen Bereikbaar op sociale media en meld je aan voor de nieuwsbrief via www.groningenbereikbaar.nl/nieuwsbrief. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.