ZEG NEE TEGEN HET RACETRACÉ

on
Bewoners van de straten rond het Oosterhamriktracé hebben zich georganiseerd in een protest tegen de plannen van het gemeentebestuur.
Het stadsbestuur wil een autoverbinding tussen het UMCG en de ring door onze buurt leggen. Gevolg?
Een racebaan van minstens 12.000 auto’s per dag langs de Oosterhamrikkade en een busbaan door de woonstraten E. Thomassen a Theussinklaan, Wielewaalplein en Vinkenstraat. Dit betekent emstige geluidshinder, vervuilling door schadelijke stoken en verlies van vele parkeerplaatsen. De stadswijken Oosterparkwijk en Korrewegwijk worden definitief van elkaar gescheiden. Omliggende woonstraten worden bijna zonder uitzondering drukker.
De coalitie van VVD, D66. Groen Links en Pvda, en ook het UMCG vinden dit nodig. Het plan haalt echter weinig uit. In de stad treedt nauwelijks verlichting op. Het project kost wel vele tientallen miljoenen. Alternatieve, schonere en betere voorstellen zijn echter zonder pardon opzij geschoven. Naar de vele ingediende bezwaren van omwonenden is niet geluisterd.
De gemeenteraad moet nog met de plannen instemmen. Deze maand wordt beslist of de variant nader uitgewerkt mag worden. Het definitieve besluit volgt na de verkiezingen. Er is dus nog hoop dat de plannen worden afgeblazen. Ons doel is daarom druk uit te oefenen op alle partijen om dit plan af te wijzen en te kiezen voor een betere, gezondere en moderne oplossing.
Wat gaan we doen?
    • op 12 juni, om 19:00 verzamelen we ons bij het informatiecentrum aan de Oosterhamrikkade zz 119, om daarna de ten dode opgeschreven Oliemuldersbrug te bezetten met posters en spandoeken.
    • De dag erna, op 13 juni, verzamelen wij ons nog eens. Ditmaal om 16.00 uur op de Grote Markt, om voor en tijdens de raadsvergadering in het stadhuis, onze mening over het racetracé te geven.

Om een krachtig geluid te laten horen is belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners meedoen.

Kom 12 en 13 juni om met ons mee te protesteren!

Via een mail naar racetrace.nee@gmail.com kun je posters aanvragen om je raam te hangen.
Je kunt de drie posters ook downloaden en zelf uitprinten via onderstaande links (PDF):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.