Wrakken en weesfietsenactie

on

Op 7 mei hebben we als buurtoverleg samen met de gemeente voor de tweede keer een ‘wrakken en weesfietsenactie’ gehouden. We wandelen de hele buurt door en plakken stickers op fietsen die in onze ogen niet meer fietsbaar zijn, of die er (bijvoorbeeld door een grote hoeveelheid spinnenwebben in combinatie met kettingen die er af liggen) uitzien alsof ze niet meer worden gebruikt. Deze fietsen zorgen voor verloedering en door ze op te ruimen wordt het straatbeeld rustiger en is er meer ruimte om fietsen die gebruikt worden goed te stallen.

De gemeente controleert in de tweede week na onze stickeractie welke wrakken en weesfietsen er staan en voert deze af. In totaal zijn er 68 wrakken en fietsen verwijderd. Vorig jaar, toen we de actie voor de eerste keer uitvoerden, zijn er 110 wrakken en fietsten verwijderd.

De gemeente heeft als beleid dat in een aantal wijken zij zelf een dergelijke opruimactie organiseert. De Professorenbuurt behoort daar niet toe. Wij denken met ons eigen initiatief dat het wel degelijk nuttig is een dergelijke actie één of twee keer per jaar uit te voeren. Kleine moeite, groot plezier. We zijn de gemeente dan ook erkentelijk voor de samenwerking in deze.

We horen het graag als er vragen of opmerkingen zijn over deze actie. Aanmelden om de volgende keer mee te doen mag natuurlijk ook!

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Joost Visser schreef:

  Goedemiddag,

  helaas zijn niet alle fietsen weggehaald. Terwijl we er al eerder melding van hebben gedaan. Ik vond het al lang duren. Kunt u de gemeente waarschuwen dat er aan de Oosterhamrikkade ter hoogte van 56/58 nog steeds fietswrakken staan? Eventueel wil ik dit zelf ook wel doen, maar dan moet ik even directe contactgegevens hebben. Via de telefoon/whatsapp wordt het niet opgepakt.

  Ik verneem graag van u.

  1. Irma van Dijk schreef:

   Dank Joost,

   Ook in de Diephuisstraat staat nog een aantal wrakken. We geven dit door aan de gemeente!
   Groet, Irma
   Buurtoverleg profbuurt

 2. Joris schreef:

  Goede actie! Prima om mee te helpen volgende keer!

  1. Irma van Dijk schreef:

   Dank voor je reactie Joris!
   Als je een mailtje stuurt naar info@professorenbuurtoost.nl dan nemen we contact op wanneer we de actie herhalen.
   Groet, Irma
   Profbuurt-Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.