Workshop Makkelijke Moestuin

on

Workshop Makkelijke Moestuin
begin een vierkante metertuin

Zaterdag 20 april organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen en Tuinindestad een workshop Makkelijke Moestuin®. De workshop geeft nuttige tips hoe je een Makkelijke Moestuin® aan kunt leggen in de stad Groningen. Iedereen die hier meer van wil weten is welkom.

 

Stappenplan

Saskia Naber, moeder van ‘’Bijna-Groenste-Groninger’’ Jelle Medema, geeft een uitgebreide workshop over de Makkelijke Moestuin Methode. Jelle Medema schreef samen met zijn moeder het boek ‘’De Makkelijke Moestuin’’, een boek met allerlei handige tips hoe je op een beperkt oppervlakte een volwaardige moestuin kunt aanleggen. Voor optimaal succes is het wel noodzakelijk om een aantal stappen te volgen. Saskia legt deze stappen haarfijn aan de hand van een Makkelijke Moestuin bak. Tijdens de workshop wordt een folder uitgereikt en kunnen geïnteresseerden het boek aanschaffen.

 

Stadsvriendelijke methode

De methode is afgeleid van het Amerikaanse Square Foot Gardening© en is geschikt gemaakt voor de Nederlandse gebruiker. Het is een gemakkelijke methode: door te tuinieren in speciale bakken van 1,20 x 1,20 m kun je een stadsvriendelijke moestuin aanleggen op vervuilde grond, tegels, daken en in schooltuintjes.

 

Opgave

De workshop wordt gegeven van 13.30 uur tot 16.30 uur bij Tuinindestad in de kas aan de Friesestraatweg 137a. De workshop kost €15,- per persoon en is ter plekke te voldoen. Aanmelden is verplicht en kan tot 17 april door een mail te sturen naar eetbarestad@nmfgroningen.nl.

Achtergrond

De beweging Eetbare Stad stimuleert Stadjers om in het ongebruikte openbare groen van de stad Groningen gezamenlijke moestuinen, kruidentuinen en boomgaarden aan te leggen. Kijk voor meer informatie op www.nmfgroningen.nl/eetbarestad. Wil je voorbeeldprojecten zien? Kom dan naar de open dag van een aantal initiatieven van Eetbare Stad.

Persbericht Workshop Makkelijke Moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.