Wijkstemdag Korrewegwijk

on

Zaterdag 29 oktober vindt van 14.00 tot 17.00 uur de wijkstemdag Korrewegwijk plaats. Op deze dag kunnen alle bewoners van de Korrewegwijk stemmen op goede ideeën voor hun wijk. Wethouder Frank de Vries zal om 16.30 uur de uitslag bekend maken. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De ideeën zijn afkomstig van Korrewegwijkers zelf. Het wijkteam Korrewegwijk heeft namelijk in de zomerperiode iedereen opgeroepen een goed idee voor de wijk te melden. Dit kon door middel van een indieningsformulier dat iedereen in de bus heeft gehad. Het was belangrijk dat door het idee de wijk beter, schoner, veiliger of gezelliger zal worden.

De mensen die een idee hebben ingeleverd, mogen nu hun idee op de wijkstemdag in het Floreshuis promoten. Voorafgaand aan deze dag hebben zij van het wijkteam al een poster en flyers ontvangen om in de buurt uit te delen. Maar welk idee is nu de beste? Dit kunnen andere Korrewegwijkbewoners bepalen door te stemmen.

Op deze 10 ideeën kan gestemd worden: het starten van een kinderclub, boekeninbreng- en weggeefwinkel, interculturele activiteiten, wijkmuziekfestival, draaiorgeldansmanifestatie, Flores Friday, winterfair 2011, uitbreiding speelplek Molukkenplantsoen, aanpassing speeltuin Marowijnestraat en ‘Korrewegwijk schoon dat doen we gewoon’.

Programma

Vanaf 14.00     Ontvangst Korrewegwijkbewoners bij het Floreshuis, Floresplein 19 te Groningen

14.00-16.00      Promotie van ideeën door de indieners

14.00-16.00      Stemmen door Korrewegwijkbewoners

16.30 uur          Wethouder Frank de Vries maakt uitslag bekend