Wie wil voor groente-, fruit- en tuinafval een groene container aanvragen?

on

Wij (Ibo en Hilda, Gratamastraat 53 ) willen graag voor de groente-, fruit- en tuinafval  een groene container aanvragen bij de gemeente. Onderstaande tekst (cursief/grijs) staat op de website van de gemeente.

In wijken waar het restafval ondergronds wordt ingezameld, worden op verzoek groene gft-containers aangeboden voor benedenwoningen met tuinen.

  • Wilt u als individueel huishouden een groene gft-container? Dat kan, als u bereid bent en het reëel is om de groene container naar een bestaande gft-inzamelroute te brengen, zodat de container geleegd kan worden.
  • Woont u te ver van een bestaande gft-inzamelroute? Maar wilt u samen met nog minimaal 25 buren een groene container? De gemeente zal dan haar best doen om een nieuwe inzamelroute door uw straat voor u te regelen.

In beide situaties gelden de volgende spelregels:

  • De container moet op een plek kunnen worden neergezet waar anderen niet (per ongeluk) restafval in de gft-container kunnen gooien.
  • Schoonhouden van de container is voor eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden voor een groene gft-container kan via https://gemeente.groningen.nl/aanvraag-gft-container Daarna neemt iemand van Stadsbeheer contact met u op om de verdere details te bespreken.

We hebben dus minimaal 24 buren nodig om een verzoek in te dienen bij de gemeente.

Wilt u ook een groene container dan kunt u onderstaande bon invullen en bij ons door de deur gooien of een mail sturen met uw naam en adres naar:  ibohilda@ziggo.nl.

Door de rioolwerkzaamheden in de buurt zal de uitvoering van ons het verzoek wellicht langer duren maar we willen nu alvast wel een verzoek doen.

Bijgevoegd Word document:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.