Wandeling: studeren in de Korrewegwijk

on

Vrijdag 13 mei

14.00 – 16.00 uur
Start bij Floreshuis

In de Korrewegwijk wonen veel studenten. Hoe beleven zij de wijk? Hoe wonen studenten en andere inwoners met elkaar samen? Tijdens de wijkwandeling ‘Studeren in de Korrewegwijk’ vertelt student architectuurgeschiedenis Noa Schievink er alles over. De wandeling wordt georganiseerd door Wijkmakers.

Noa studeert sinds 2016 architectuurgeschiedenis in Groningen en is bezig met de laatste loodjes. Al vanaf het begin van haar studietijd woont ze in de Korrewegwijk. Daar is ze per toeval terechtgekomen en inmiddels heeft ze er op vijf verschillende adressen gewoond. Noa wil niet meer weg uit deze wijk. Volgens haar is het de perfecte plek voor studenten.

Tijdens de wandeling vertelt Noa hoe ze de Korrewegwijk als student ervaart en deelt ze verhalen over het samenleven met andere bewoners. Als student architectuurgeschiedenis kan ze het natuurlijk ook niet laten om tussendoor te wijzen op de interessante ontstaansgeschiedenis en architectuur van deze bijzondere wijk.

Aanmelden
De wandeling is gratis en er kunnen maximaal twintig mensen meewandelen. Om mee te wandelen kan je mailen naar aanmelden@wijkmakers.nl.

https://wijkmakers.nl/agenda/de-wijk-door-de-ogen-van-student-noa-schievink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.