Voorlichtingsavond vervanging Gerrit Krolbrug

on

Op dinsdag 1 oktober a.s. organiseert Rijkswaterstaat een voorlichtingsavond voor buurtbewoners en betrokkenen over de vervanging van de Gerrit Krolbrug (20.00 uur-22.00 uur, Heerdepad 8).

Er was al een ontwerp voor de nieuwe brug vastgesteld door de gemeenteraad, maar van dit ontwerp is nu afgestapt. Volgens de gemeente is het vorig ontwerp niet passend en onvoldoende veilig. Het nieuwe ontwerp dat gepresenteerd wordt is compacter (en daarmee vermoedelijk ook goedkoper).

Als buurtoverleg hebben we de ontwikkelingen kritisch gevolgd. De Gerrit Krolbrug is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur voor de noordoostelijk deel van de stad, waarover de gemeente in 2021 een belangrijk besluit zal nemen. De Gemeente, de provincie en het Rijk leken met een compactere brug vooral geld te willen sparen voor een door het vorige college van B&W gewenste nieuwe autoverbinding langs het Oosterhamrikkanaal.

Wethouder Broeksma heeft onlangs benadrukt dat het nieuwe ontwerp de besluitvorming rondom het Oosterhamriktracé niet beïnvloedt. Geld zou niet de drijfveer zijn voor het nieuwe ontwerp en met de nieuwe brug zou ook niet vooruitgelopen worden op de ontwikkeling van de Korreweg als fietsstraat.

Een kritisch oog van bewoners is desalniettemin belangrijk. Wie interesse heeft voor de ontwikkelingen van de infrastructuur rondom onze buurt, moedigen we van harte aan deze avond te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.