Vleermuis legt bouwproject Oosterhamrikkade Stad lam

on

GRONINGEN – De bouw van 148 appartementen voor jongeren in de voormalige opslag van het UMCG aan de Oosterhamrikkade staat op de tocht. In het pand zitten vermoedelijk vleermuizen. De projectontwikkelaar moet volgens de VVD-raadsfractie daardoor allerlei extra onderzoeken doen, waardoor de bouw wordt vertraagd.

Dat leidt mogelijk zelfs tot afstel. De projectontwikkelaar heeft 80 procent van de appartementen verkocht. De kopers kunnen onder het contract uit zolang de bouwvergunning niet is afgegeven. Dat kan betekenen dat de nieuwbouw pas in 2018 gereed is. De projectontwikkelaar voorziet dat veel kopers daardoor afhaken.

Volgens de VVD is dit een domper voor jongerenhuisvesting in de stad. Met het bouwprogramma voor jongeren, Campus Groningen, loopt het volgens de liberalen toch al niet goed. Raadslid Max Blom vraagt het college van B en W alles op alles te zetten om het bouwproject vlot te trekken. ,,Dit soort regelgeving schrikt initiatiefnemers af.” Overigens zijn omwonende van opslagloods helemaal niet blij met de komst van de vele jongerenwoningen.

Foto: Het gebouw aan de Oosterhamrikkade. Foto: Jan Willem van Vliet

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.