Vindhek voor Noorderplantsoen

on

Verloren voorwerpen wachten aan hek op hun eigenaar

Op donderdag 15 augustus wordt in het Noorderplantsoen een Vindhek in gebruik genomen. In dit kunstwerk kunnen bezoekers van het park gevonden voorwerpen ophangen. Wijkbewoners namen het initiatief voor deze nieuwe, creatieve en handige voorziening in het plantsoen.
Samen met initiatiefnemer Willemien Wierenga en kunstenaar Annemarieke Weber onthult wethouder Jan Seton van Stadsbeheer het nieuwe Vindhek om 16.00 uur op de speelweide in het Noorderplantsoen. U bent van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn.
Het Vindhek is ontwikkeld en ontworpen door kunstenaar Annemarieke Weber uit Amsterdam. Door het gebruik verandert dit interactieve kunstwerk voortdurend van vorm en kleur en krijgt het vanzelf een sociale functie als ontmoetingsplek. In andere steden hangen passanten niet alleen gevonden voorwerpen in het Vindhek, maar gebruiken ze dit kunstwerk ook om er briefjes en foto’s en andere creatieve invallen in op te hangen. De initiatiefnemers riepen genodigden voor deze onthulling op om hun gevonden voorwerpen mee te nemen zodat het hek meteen functioneert.
Kunstenaar Annemarieke Weber: ‘Mensen die het Vindhek gebruiken doen dat volgens de drie uitganspunten die ik hanteerde bij het ontwikkelen van dit hek: eerlijkheid, respect en vertrouwen. Als je iets kwijt, bent kijk je in het Vindhek of iemand zo attent is geweest om het daar voor jou op te hangen. Om ontmoetingen tussen vinders en zoekers nog makkelijker te maken is er een bank rond het Vindhek aangebracht.’
Willemien Wierenga en andere wijkbewoners hebben zich ingezet om voor het Noorderplantsoen een Vindhek te realiseren. Het nieuwe Vindhek staat op de speelweide, en is aangebracht rond een recent aangeplante tulpenboom. Meer informatie over Vindhek: twitter: @vindhek en vindhek.com

foto: Focusgroningen

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. zou wel fijn zijn om copyright te respecteren of even te informeren.

  1. admin schreef:

   Was me zo niet opgevallen, zal ik de volgende keer doen.

  2. admin schreef:

   Heb er even duidelijk bij vermeld: foto: Focusgroningen

 2. Willemien wierenga-bremmer schreef:

  Wat leuk dat jullie als buurtvereniging dit bericht geplaatst hebben!

  1. admin schreef:

   Graag gedaan!

 3. Vindhek schreef:

  “Mensen die het Vindhek gebruiken en een verloren voorwerp ophangen of een verloren voorwerp terugvinden en uit het Vindhek ophalen, zijn bewust of onbewust bezig met de drie universele menselijke waarden die het concept van het Vindhek vormen: Eerlijkheid, Respect en Vertrouwen.”

  Grappige uitleg ziet u op You Tube http://www.youtube.com/watch?v=oPX4dXu_-h8

  bedankt voor jullie artikel en graag tot ziens bij het Vindhek Noorderplantsoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.