Vier de duisternis!

on

Aanstaande zaterdag 27 oktober viert Groningen alweer de achtste Nacht van de Nacht. Voor jong en oud worden in de hele provincie tal van activiteiten georganiseerd. In de provincie Groningen doen de meeste gemeenten en veel bedrijven mee.

Een greep uit de activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht: een workshop avondfotografie van de fotoschool, een ‘vurige huwelijksnacht’ in het natuurtheater Reiderwolde, een ‘Dark Night Walk’ in Pieterburen en sterren kijken op verschillende locaties. De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu vragen met de Nacht van de Nacht aandacht voor de schoonheid en de waarde van donkere nachten. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.nachtvandenacht.nl.

Het bedrijfsleven dooft
Naast de enthousiaste inzet van gemeenten, laten ook bedrijven dit jaar weten weer bij te willen dragen aan de Nacht van de Nacht door zuinig en slim met verlichting om te gaan. Door het doven of dimmen van de verlichting kan veel energie bespaard worden. De deelnemers zijn onder andere de Gasunie, Waterbedrijf Groningen, Waterschap Hunze en Aa’s, IKEA, Rabobank Stad en Midden Groningen en British American Tobacco – Niemeyer. Op www.nachtvandenacht.nl staat het volledige overzicht van alle deelnemende Groninger bedrijven en gemeenten.

Nacht van de Nacht landelijk

Niet alleen in Groningen, maar in heel Nederland wordt de Nacht van de Nacht gevierd. Zowel in de stad als op het platteland zijn er bijna 400 duistere activiteiten. Meer dan honderd gemeenten, landmarks en bedrijven doven die nacht hun verlichting. Zo staan de Poldertoren in Emmeloord, de Dom in Utrecht, de Oldehove in Leeuwarden, de Grote Kerk van Dordrecht en de Grote Kerk Den Haag in het donker. In Groningen hullen de Martinitoren, de Der Aa-Kerk, het stadhuis en het provinciehuis zich in het donker.

Klik hier voor het persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.