Verslag van de bewonersavond over Parkeeroplossingen

on

We waren met ca 23 bewoners, plus de gemeente. En Jaap Doesburg die als ondernemer een steentje wil bijdragen aan een vorm van autodelen. Mooie avond met concrete acties.
De drie varianten (autodelen, buurtstalling en blauwe zone) zijn toegelicht. Er kwamen nog andere ideeën boven. Zoals het gezamenlijk opkopen van parkeerplaatsen (a € 7.500).

De gemeente lichtte de blauwe zone toe. Een systeem dat wat vriendelijker is dan betaald parkeren (want goedkoper, en je bezoek hoeft niet te betalen). Nadeel is minder inkomsten voor de gemeente, en blauwe strepen op de weg.
De gemeente maakt een voorstel dat in juni, samen met de inspraakronde, naar de wethouder gaat. Wij gaan ondertussen verder met het concretiseren van autodelen en buurtstalling (buiten de buurt/wijk parkeren, bijvoorbeeld in een loods of parkeergarage). Als je mee wilt doen stuur me dan even een persoonlijk bericht met mailadres of telefoonnr.

We gaan ook met Jaap Doesburg en Mywheels (www.mywheels.nl) in gesprek over een professionele vorm van autodelen. Mywheels is een non profit organisatie die peer2peer autodelen mogelijk maakt. Je rijdt dus in een auto van een ander.

Dus:
– wil je je auto delen?
– wil je in auto’s van buurtgenoten rijden?
– wil je ook wel buiten de wijk parkeren?

Meld je dan bij ons, hoe meer mensen meedoen, hoe beter het is voor ruimte, milieu en de portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.