Verslag burenbijeenkomst ‘Isoleren of zonnepanelen’ 20 mei

on

Op maandag 20 mei organiseerde het buurtoverleg Professorenbuurt-Oost samen met Buurkracht een burenbijeenkomst met als thema ‘Isoleren of zonnepanelen’. De titel suggereerde dat je een keuze moest maken, maar dat hoefde gelukkig niet. De avond werd ingeleid door Tijmen Hordijk. Hij vertelde waarom het buurtoverleg deze avond organiseert en wat het uiteindelijk doel van de avond is. Orville Frijde van Buurkracht vertelde daarna over hoe je als buren samen initiatieven kunt ontwikkelen als buurt, ook bij de gezamenlijke aankoop van zonnepanelen of isolatiemaatregelen. En dat wanneer je zoiets als buurt wilt doen het goed is om te inventariseren waar behoefte naar is.

Er werden een aantal groepen gevormd rond de onderwerpen isolatie, zonnepanelen en dubbel glas en overig en binnen deze groepen werd verder gepraat. Mensen die bijvoorbeeld al een bepaald type isolatie hadden mensen konden mensen informeren die interesse hadden in dit type isolatie.

Bij binnenkomst kregen de buurtbewoners een kaartje waarop ze aan konden geven waar hun interesse lag met betrekking tot een bepaald type verduurzaming van hun huis en ook welke maatregelen ze al hadden genomen. De uitkomst na inventarisatie is dat de meeste mensen interesse hebben in isolatie en zonnepanelen en dat er minder interesse bestaat voor een zonneboiler, ketel of warmtepomp.

Als buurtoverleg willen we een vervolg geven aan deze avond. Na de vakantie gaan we een avond organiseren en nodigen we een deskundige uit op het gebied van isolatie om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn onze (voornamelijk) jaren-dertig huizen. Daarnaast gaan we een deskundige van de gemeente vragen om ons te informeren over wat de regels en mogelijkheden zijn omtrent de plaatsing van zonnepanelen.

Het was een geslaagde avond met een goede opkomst van ongeveer 30 mensen.

Wilt u ook meedoen? Mail dan naar info@professorenbuurtoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.