Vanaf 10 juni tijdelijke weg Noordelijke Ringweg/Plataanlaan tot aan Noorderhoogebrug

on

Vanaf 10 juni – zal voor de periode van ruim één jaar – de tijdelijke weg bij de Noordelijke Ringweg/Plataanlaan in gebruik worden genomen. Hiervoor is een stuk nieuw asfalt aangelegd. De situatie voor één jaar houdt tevens in dat al het verkeer op dit stuk tot aan Noorderhoogebrug aan één zijde wordt geleid. Het aantal rijstroken blijft hetzelfde, maar zijn smaller. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Het verkeer dient in de week van 10 juni – i.v.m. met gewenning aan de nieuwe situatie – rekening te houden met ernstige verkeershinder. Tevens is de verwachting dat gedurende het gehele jaar overlast zal zijn op dit traject.

Een verkeersteam bestaande uit vertegenwoordigers van de Provincie Groningen, de gemeente Groningen, de politie en hulpverleningsdiensten komen de eerste dagen van de week van 10 juni bij elkaar om de verkeersontwikkelingen te volgen en daar waar nodig bij te sturen.

Bedrijventerrein de Hoogte
Op het kruispunt Bedumerweg komt een nieuwe verbeterde verkeersregelinstallatie. De bedrijven op het bedrijventerrein De Hoogte zijn vanaf die periode bereikbaar via de Virulystraat met behulp van verkeerslichten. Het verkeerslicht bij de Van der Hoopstraat komt te vervallen.

Fietsers
Het fietspad aan de westzijde (Noorderhoogebrugzijde) van de Ringweg komt te vervallen. De fietsers worden al vanaf vrijdag 31 mei langs de oostzijde (Bedumerwegzijde) van de Ringweg geleid. Dit betekent dat fietsers afkomstig uit de richting Bedum, bij Noorderhoogebrug niet de oprit nemen, maar door de tunnel fietsen en aan de andere zijde naar boven fietsen. Dit geldt ook voor voetgangers.
Het fietspad langs de Plataanlaan is al een tijdje geleden verwijderd. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Poortstraat. Op het fietspad – dat achter de nieuwbouw van BAM doorgaat – zijn containers neergezet waar fietsers beschut en met verlichting doorheen kunnen fietsen.

Vrachtverkeer oprit Noorderhoogebrug
Gedurende de periode van één jaar is het voor vrachtverkeer niet mogelijk om gebruik te maken van de oprit bij de Noorderhoogebrug richting de Noorderlijke Ringweg. Vrachtverkeer dient dan gebruik te maken van de route via de Oostelijke Ringweg.

Aanpak Noordzeebrug
De werkzaamheden maken deel uit van de grootschalige werkzaamheden aan de Noordzeebrug en het kruispunt met de Bedumerweg. Deze werkzaamheden zijn eind 2012 gestart en duren tot medio 2015. In deze eerste fase (december 2012 – juli 2013) wordt er gewerkt aan de aanleg van tijdelijke wegen en verkeerslichten bij de Virulystraat, de aanpassingen van de verkeerslichten bij de Bedumerweg en de oprit bij de Noordzeebrug. In het najaar starten de sloopwerkzaamheden aan de westzijde van de Noordzeebrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.