Uitnodiging inloopbijeenkomst Noordzeebrug

on

Voor bedrijven, omwonenden en geïnteresseerden vindt op dinsdag 27 november 2012 tussen 16.30 uur en 20.30 uur een inloopbijeenkomst plaats over de voorgenomen plannen voor de Aanpak van de Noordzeebrug. U kunt tijdens de genoemde tijdstippen binnenlopen in het Buurtgebouw BSV de Hoogte aan de Borgwal 88 in Groningen. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn verschillende medewerkers van de provincie Groningen en de gemeente Groningen aanwezig voor de nodige toelichting en beantwoording van eventuele vragen.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl
Het project vernieuwing Noordzeebrug maakt deel uit van het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl. Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om zo het vervoer van meerdere lagen containers per schip mogelijk te maken. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Aan de oostkant van de weg komt een fietspad. Tegelijkertijd wordt ook de huidige kruising van de Noordelijke ringweg met de Bedumerweg en bedrijventerrein De Hoogte ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen.
Start
De start van het project is voorzien voor medio december 2012. Het eerste deelproject omvat de aanleg van de tijdelijke weg en duurt tot maart 2013. In deze periode is er doorgaand verkeer mogelijk op de Noordelijke Ringweg, maar dient er rekening te worden gehouden met beperkte rijstroken. Tevens wordt de aansluiting op het bedrijventerrein de Hoogte verandert naar de Vinylstraat. Ervaring leert dat projecten van deze omvang tijdens de uitvoering voor de nodige overlast zullen zorgen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

 

Nadere informatie
Als u nog vragen heeft over deze bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Tim Smid, projectsecretariaat Aanpak Noordzeebrug, 050-316 45 82, email: t.smid@provinciegroningen.nl  Achtergrondinformatie treft u tevens aan op www.ringgroningen.nl  bij het onderdeel Noordzeebrug. Ik zie u graag op dinsdag 27 november!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.