Tijd voor een frisse start!

on

We zijn bijna van alle modder, hekken en verkeersgedoe af. De werkzaamheden in de Gratamastraat zijn bijna klaar. De kruising bij de Van Hamelstraat en Star Numanstraat zullen als laatste worden hersteld. 

De straat kan nog mooier worden als er geen grind en puin meer bij de bomen ligt maar er planten groeien. Daarom starten we met een aantal buren de actie:

Groen in de Gratamastraat? Adopteer een tuin!

De gemeente werkt graag mee om bij de adoptietuintjes de puingrond weg te halen en er geschikte aarde aan te brengen. Daarna is het beplanten en onderhoud aan de bewoner die de tuin heeft geadopteerd. Door vroeg in het voorjaar te beginnen slaan de plantjes al aan voordat de zomer komt.

De boomspiegels hebben verschillende maten, gemiddeld kun je denken aan 1,20 bij 1,20 meter.

Omdat de plantdiepte beperkt is en de zomers warm kunnen zijn maak je het meeste kans met sterke planten. Zeker in t begin hebben ze regelmatig water nodig . Af en toe zal er gewied moeten worden en misschien moet hier en daar een uitloper woerden ingekort als de planten erg enthousiast worden… We hebben tips over geschikte planten, maar de keuze is aan de bewoner zelf.

De werkers aan de riolering en bestrating helpen mee door de boomspiegels die geadopteerd worden niet meer te gebruiken als opslagplaats.

We willen in april gaan planten, dus meld je snel aan!

Hoe werkt het:

Wie een boomtuin wil adopteren stuurt zijn naam, adres en mailadres naar water050@outlook.com

Geef aan welke boomtuin je het liefst wil verzorgen. Doe je dat samen met je buren of alleen? Leuk om het ergens anders over te hebben dan over modder en gedoe!

Een bloeiend voorjaar gewenst,

Carleen en Hester

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Joris schreef:

    Super fleurig initiatief! Mooie manier om je te verlossen van poep en de straat op te knappen met mooie bloemen! Welke straat volgt?

  2. Harry schreef:

    Goed initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.