‘TEGELS ERUIT, TUIN ERIN’

on
Vijf stadse tuinen worden groene tuinen
In de 7-delige tv-serie worden vijf tuinen in diverse wijken van de gemeente Groningen tijdens een metamorfose van (bijna volledig) betegelde tuinen, groene tuinen gemaakt. Groot verschil met de tuinprogramma’s van de commerciële zenders is, dat deze serie gaat over het inrichten van tuinen met weinig bestrating en worden ze niet volgepropt met planten. Het gaat over de gevolgen van het verstenen van tuinen (o.a. riool, opwarming, stadsnatuur). Materialen worden hergebruikt, planten van buren herplant en er is veel aandacht voor o.a. vogels en bijen in de tuin. Het laat zien hoe je (zelf) op verschillende manieren een onderhoudsvriendelijke tuin aanlegt. Aflevering 6 gaat over (de aanleg van) groene daken. En in aflevering 7 zie je hoe de tuinen er na twee maanden uitzien.
Morgen, donderdag 20 augustus, om 17.30 uur (en daarna ieder half uur herhaald) wordt aflevering 1 uitgezonden, op OOGTV (ook live via oogtv.nl). En daarna volgen zes afleveringen, telkens op donderdag.
NB. Het programma is -met uitzondering van aflevering 7- een herhaling (juni/juli 2015), maar voor wie het heeft gemist…. kan nu alsnog kijken!
Kijken via Youtube kan ook:

 

Persbericht tv-serie Operatie Steenbreek Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.