Start bouw fase 1 Oosterhamrikkade NZ

on

Deze week is begonnen met de bouw van de eerste fase van het project Oosterhamrikkade NZ. Deze fase bestaat uit 6 stadsvilla’s en 16 appartementen. Eind augustus zal de tweede fase in verkoop gaan.

Er gebeurt veel aan het Oosterhamriktracé en in de Professorenbuurt op het gebied van nieuwbouw. Het project aan de Oosterhamrikkade vult de bestaande bouw mooi aan. Zo vertellen kopers van een stadsvilla: “We willen wel een beetje in de jaren dertig stijl blijven. Toen kwam dit voorbij, de architectuur van het project past eigenlijk wel heel mooi in het beeld van de buurt.”

Opvallend is dat het project Oosterhamrikkade onder bewoners uit de Korrewegwijk en Oosterparkwijk heel populair is. Jonge gezinnen zien dit als de mogelijkheid om in de buurt te blijven wonen. Zo vertellen kopers uit de Professorenbuurt: “Het liefst wilden we in de wijk blijven wonen. We wonen hier al een hele tijd, onze kinderen zijn hier geboren. En de sfeer in de wijk is gewoon heel goed, het is leuk dat het zo’n gevarieerde buurt is.”

 

Een jonge koper van een appartement hoopt dit ook terug te zien aan de Oosterhamrikkade: “Wat ik leuk vind is dat het ook best afwisselend is qua bouw. Ik verwacht dat de samenstelling van de toekomstige bewoners zal bestaan uit starters op de woningmarkt maar ook uit gezinnen”.

De kopers kijken al met veel enthousiasme uit naar het moment van oplevering. Maar ze moeten nog even wachten, de verwachting is dat in het voorjaar van 2016 de woningen klaar zullen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.