Smakelijk start van Regionale Smakenkaart tijdens Ommelander Markt

on

P E R S B E R I C H T

Groningen/Assen, 5 juni 2012

Smakelijke start van Regionale Smakenkaart tijdens Ommelander Markt
“De mogelijkheden zijn legio met eten uit je regio”

Zaterdag 9 juni wordt tijdens de Ommelander Markt in Groningen de
Regionale Smakenkaart gelanceerd: een online kaart met daarop
producenten van ambachtelijke kwaliteitsproducten uit Groningen en
Drenthe. Dit initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen en
Regio Groningen-Assen toont in één oogopslag waar u terecht kunt voor
groente, fruit, maar ook mosterd, ijs of wijn uit de buurt.

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in eten en drinken uit de regio.
Voedsel van dichtbij is lekker, vers, vaak biologisch én duurzaam. Ook
veel Groningers en Drenten zijn zich hiervan bewust, maar weten nog niet
altijd de weg naar de regionale producent of verkoopplek te vinden. De
Regionale Smakenkaart biedt hiervoor de oplossing. Op deze digitale
kaart krijgen alle verkooppunten van regioproducten een plek: winkels,
streekmarkten, maar ook verkoop aan huis. Op dit moment staan ruim 75
verkooppunten op de kaart, maar de verwachting is dat dit aantal snel
zal toenemen.

Vanwege de lancering van de Regionale Smakenkaart, worden op de
Ommelander Markt smakelijke hapjes uitgedeeld van een aantal producenten
uit de regio. De Ommelander Markt vindt zaterdag 9 juni plaats in het
Ebbingekwartier in Groningen, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Regionale Smakenkaart is vanaf 9 juni te bekijken op:
www.nmfgroningen.nl/regionalesmakenkaart

De Regionale Smakenkaart wordt medegefinancierd door Regio
Groningen-Assen en het Ministerie van EL&I.

Noot voor de pers (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Kristin Wijnja 050 – 313 0800 / k.wijnja@nmfgroningen.nl

Smakelijke start van Regionale Smakenkaart tijdens Ommelander Markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.