Reactie college van B & W op open brief

on

 

Het college van B&W heeft op onze gezamenlijke brief gereageerd. Een link naar de brief van het college is hieronder te vinden.

We zijn teleurgesteld in het antwoord. Het college acht de belangen van onze wijk, de Oosterparkwijk en de woonschepen volstrekt ondergeschikt aan het grotere belang van een ontsluiting (bereikbaarheid UMCG).

Het college meent correct te hebben gehandeld door de plannen voor een ontsluiting in het klankbordoverleg over de Gerrit Krolbrug plan te lanceren. In dit overleg zijn vele wijken vertegenwoordigd. De gepresenteerde varianten betreffen echter uitsluitend de Oosterhamrikzone. De pijn wordt volledig hier gelegd en niet bij andere wijken. We voelen ons daarmee vanzelfsprekend in de verdediging gedrukt. Een correcte gang van zaken was geweest om eerst met de bewonersorganisaties Professorenbuurt, Oosterparkwijk en woonschepen te gaan praten, alvorens deze plannen in breed overleg te lanceren.

Het college meent dat er geen bezwaar is de varianten op tafel te leggen zonder in te gaan op gevolgen voor bewoners en ecologie. Op voorwaarden die de gevolgen beperken kan volgens het college later nog wel worden ingegaan. Ook hier spreekt weer uit dat het belang van de ontsluiting het belang van bewoners ver overstijgt. We worden opnieuw in de verdediging worden gedrukt. Alle gepresenteerde varianten lijken ten koste van parkeerplaatsen te gaan en wij moeten ons maar hard maken om ze te behouden. De gemeente manifesteert zich hiermee opnieuw vooral als tegenstander in plaats van medestander van wijkbewoners.

Zoals eigenlijk al verwacht wil het college de klankbordbijeenkomst van morgen (donderdag 21 mei a.s.) niet annuleren. Als reden geeft het college aan dat daarmee bewoners en bedrijven in het gebied informatie ontzegd zou worden waar ze in hun ogen recht op hebben. We begrijpen niet dat de gemeente aan deze inloopavond dan slechts zeer beperkt ruchtbaarheid gegeven heeft door alleen ewoners van de kade en direct betrokken straten hiervoor uit te nodigen. Met het verspreiden van flyers hebben wij werk verricht dat de gemeente had moeten uitvoeren.

Collegebrief stadsdeelontsluiting Oosterhamrikzone Profbuurt mei 2015

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wanne schreef:

    Donderdag is de aankomst van de avondvierdaagse. Handig moment voor een inloopbijeenkomst!

  2. f.j.h. Stelwagen schreef:

    Als ik op de g1000 vergaderingen kom zalmik dit indienen, ee dubbele ring en d as n die ring naar binnen plaatsen is waanzinen getuigt van weinig visie . Eenmring om de s te ad moet niet dwars door woonwijken metkinderen en fietsen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.