Raadsvoorstel mobiliteisvisie

on

Gisteren heeft het college het raadsvoorstel mobiliteitsvisie naar buiten gebracht. Zoals we al verwachtten maakt een auto-ontsluitingsweg door de Oosterhamrikzone deel uit van de visie.

Het college stelt een nieuwe autoweg voor van de ring naar het UMCG. Deze komt langs de Oosterhamrikkade Noordzijde te liggen. De busbaan verhuist daarmee naar de Vinkenstraat en de E. Thomassen à Thuessinklaan.

Nadere informatie hierover is te vinden onder de volgende link: Addendum Mobiliteitsvisie Oosterhamrikzone inclusief verkenning Leidraad Openbare Ruimte

We zijn het niet eens met deze voorstellen. De nieuwe autoweg is vooral schadelijk voor de leefomgeving in de Oosterhamrikzone. Het college doet voorkomen alsof zijn plannen allemaal prima ingepast kunnen worden en dat wij er als bewoners op vooruit gaan. Wij weten wel beter.

Het is ironisch dat het college met al zijn groene ambities tot deze maatregelen besluit. Onze bestuurders hebben ondanks de uitdrukkelijke beloften in het coalitieakkoord op geen enkele manier hun best gedaan een plan te ontwikkelen waarin de ontsluitingsweg niet voorkomt. Sterker: in alle uitwerkingen is de weg als uitgangspunt genomen. We hebben hier steeds gewezen en zelfs een goed onderbouwd alternatief aangedragen, maar alternatieven zijn nooit serieus onderzocht. Een andere oplossing is gewoonweg niet de bedoeling. Daar waar de onderbouwing van het collegeplan wankel was, werd het verhaal steeds opnieuw aangepast. Steeds meer wordt bewogen naar een slikken of stikken, waardoor de raad het plan uiteindelijk wordt opgedrongen.

De raad beslist op 22 december. Op 8 december zijn er inspraak mogelijkheden. We hopen dat de raad – en met name de coalitiepartijen – hun controlerende taak uitermate serieus neemt en op andere gedachten is te brengen. Daarvoor doen we ons best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.