Gemeente presenteert plannen voor ontsluiting ring door Oosterhamriktrace

on

“Tijdens de laatste klankbordbijeenkomst rondom de Gerrit Krolbrug heeft de gemeente plannen gepresenteerd betreffende het Oosterhamriktracé. De gemeente wil een ontsluiting van de ring naar de binnenstad creëren. Het plan kent drie varianten. In de bijlage zijn deze varianten zichtbaar.

We zijn door deze aankondiging van de gemeente overvallen. Dat er plannen zijn voor een ontsluiting is al langer bekend. Dat in alle drie voorgestelde varianten de gehele Oosterhamrikkade aan de noordzijde hiervoor opgeofferd wordt is ronduit stuitend.

Een ontsluiting betekent geluidshinder, fijnstofuitstoot, vermindering van verkeersveiligheid en gevaar van sluipverkeer door de wijk, maar deze plannen brengen ook nog eens een desastreus parkeerprobleem met zich. Degenen die dit plan hebben opgesteld hebben kennelijk de opdracht gekregen dat zij zich niets van onze (of andere) buurt hoeven aan te trekken. Het moge duidelijk zijn dat de gemeente haar (zijn) oren volledig laat hangen naar het UMCG.

In de klankbordgroepbijeenkomst maakte de gemeente duidelijk dat het de bedoeling is dat het verkeer over de busbaan gaat, maar dat zij nog niet weet of de busbaan dit kan dragen. Daarnaast is ook niet duidelijk of de financiering voor aanpassing van de brug over het kanaal rond te krijgen is. We begrijpen niet waarom de gemeente dan toch nu al deze plannen als een bom lanceert, nota bene in een overleg dat over een ander onderwerp gaat. We vinden dit onverantwoord en schofferend. Vanzelfsprekend beraden we ons op stappen.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende gesprekken geweest met wethouder Van der Schaaf en met de projectmanager Gerrit Lieffering over de ontwikkeling in de buurt. Er is ons wat de communicatie betreft, telkens beterschap beloofd en er is steeds begripvol de door ons aangedragen zorgen gereageerd. Deze plannen en de wijze van lancering hiervan staat haaks op dit alles en brengen ons terug bij af. We zijn het vertrouwen in de gemeente momenteel kwijt. Op 21 mei heeft de gemeente over deze plannen een klankbordbijeenkomst gepland. Nadere berichtgeving hierover zal door de gemeente worden verstrekt”

Varianten Stadsdeelontsluiting Oosterhamrikzone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.