Peiling over parkeren

Peiling over parkeren

In de periode van 23 januari tot 20 februari 2015 gaat de gemeente vragen naar de mening over parkeren onder de bewoners van de wijken Oosterparkwijk, Korrewegwijk en De Hoogte. Er komen uit de wijken regelmatig meldingen en klachten over parkeeroverlast. De peiling is bedoeld om te kijken of de bewoners overlast ervaren en waardoor dat volgens hen komt. Ook wordt nagegaan of er behoefte is aan maatregelen (men denke hierbij aan betaald parkeren voor de hele buurt) en zo ja aan welke maatregelen de bewoners denken. Parkeermaatregelen hebben een groot effect op wijken en houden ingrijpende gevolgen voor de bewoners in. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om eerst te weten hoe bewoners denken over parkeren in hun wijk. De peiling helpt de gemeente te bepalen of er maatregelen wenselijk zijn en zo ja, waar en welke maatregelen. De gemeente heeft aan de vertegenwoordigers van verschillende bewonersorganisaties in de wijken gevraagd om over de peiling mee te denken.

 

Verspreiding enquête en inleverpunten

Er is voor gekozen om het onderzoek in een keer in een groot, en duidelijk begrensd gebied te houden. De parkeerdruk kan namelijk gemakkelijk toenemen wanneer in een naastgelegen buurt parkeermaatregelen worden ingevoerd, het zogenaamde ‘waterbedeffect’. Vandaar dat er in de verschillende aan elkaar grenzende wijken het onderzoek in een keer plaatsvindt. Op elk adres in de wijk wordt een vragenlijst bezorgd waarop de postcode met huisnummer staat gedrukt. De ingevulde vragenlijsten kunnen tot 20 februari op verschillende plekken in de Korrewegwijk worden ingeleverd:

 • Albert Heijn, Floresplein 13. Open: 8.00 – 20.00 uur.
 • Fietscentrum Bus, Korreweg 157. Open: 8.00 – 18.00 uur + koopavond.
 • Openbare basisschool Karrepad, Molukkenstraat 1. Open: 8.30 – 15.30 uur.
 • Plus Supermarkt Gils, Oosterhamriklaan 263. Open: 8.00 – 22.00 uur.

 

Op deze plekken staan stembussen waar bewoners het formulier in kwijt kunnen.
Omdat de uitslag van de peiling belangrijke gevolgen kan hebben voor de buurt hopen de bewonersorganisaties van de wijken  dat veel bewoners hun vragenlijst zullen inleveren op die plekken. De resultaten van het onderzoek worden begin april 2015 gepubliceerd op de gemeentelijke website.

 

Inloopavonden

In de periode van het onderzoek houdt de gemeente ook drie inloopavonden. Op deze avonden gaat de gemeente in gesprek met de bewoners, kunt u reageren en vragen stellen, uw problemen kwijt en meedenken over eventuele maatregelen.

Deze inloopavonden vinden plaats op:

3 februari 2015 19:00-21:00 OBS De Kleine Wereld, Celebesstraat 35

4 februari 2015 19:00-21:00 Speeltuinvereniging de Hoogte, Borgwal 88

5 februari 2015 19:00-21:00 Treslinghuis, Klaprooslaan 120

Op de 3 Februari  (OBS De kleine Wereld ) zijn mensen van de bewonersorganisatie Professorenbuurt-Oost aanwezig. Ook bij hen kunt u opmerkingen kwijt.

 

Het vervolg

Het is niet gezegd dat er maatregelen worden genomen. Wanneer de uitslag van de peiling daar aanleiding toe geeft, zal de gemeente eerst een parkeerplan opstellen, dat ook eerst met de bewoners wordt besproken.
Op deze website kunt u actuele informatie vinden over de peiling.
We houden u zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Voor meer informatie, zie de website van de gemeente: gemeente.groningen.nl/parkeren
Bellen met de gemeente kan ook. Tel: 050 367 82 42

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Joris Stavenga schreef:

  Is de uitslag al bekend?

  1. michiel schreef:

   Joris,

   We verwachten dat de gemeente spoedig de resultaten zal bekendmaken op de site van de gemeente. We zullen dan een link plaatsen. Nog even geduld dus.

   1. Joris schreef:

    Oke, dank voor reactie Michiel!

 2. Robert schreef:

  Dank voor de toelichting!

 3. Robert schreef:

  Ik lees dat de bewonersorganisatie aanwezig is op de eerste avond. Wat is jullie visie op de situatie?

  1. michiel schreef:

   De bewonerscommissie staat vooralsnog neutraal over betaald/bewoners parkeren en wacht de uitslag van de peiling af. De commissie ziet wel dat de parkeerdruk in het grensgebied met de betaald parkeerzone al jaren hoog is en dat vooral in de Oosterhamrikzone de druk zeer toeneemt en maakt zich zorgen over de toekomstige ontwikkelingen in deze zone van veel nieuwbouw projecten met structureel te weinig parkeerplaatsen. Ook nieuwe betaald parkeerzones in de stad (1 januari 2015 Noorderplantsoenbuurt en de Oranjebuurt) veroorzaken nu al overdag in delen van de stad voor veel meer overlast door forensen. De commissie roept alle bewoners van onze buurt op vooral hun mening kenbaar te maken en de vragenlijst in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.