Parkeren: Hoe nu verder?

Na de peiling over parkeren vorig jaar en   de inspraakavond van de gemeente in oktober waar  de gemoederen hoog opliepen omdat de gemeente wellicht betaald parkeren wou invoeren  was er in december, als  reactie op mogelijk betaald parkeren door enkele  buurtgenoten,  een bewonersavond georganiseerd.  Op deze bewonersavond  konden bewoners meedenken  over alternatieve oplossingen voor de parkeerproblemen in de Professorenbuurt Oost en de Oosterparkwijk. De bewonersavond resulteerde in een rapport met de mogelijke oplossingen voor onze buurten. Op 16 december werd dit rapport aan wethouder de Rook aangeboden. De wethouder zegde toen toe de alternatieven serieus te gaan onderzoeken. Inmiddels is in januari door de wethouder besloten vooralsnog geen betaald parkeren in te voeren in de Professorenbuurt Oost en de Oosterparkwijk en te gaan kijken naar alternatieve oplossingen. In februari  is inmiddels een eerste overleg met de gemeente geweest waar in eerste instantie voor de Professorenbuurt  Oost naar drie oplossingen zal worden gekeken die verder uitgewerkt moeten worden:

1). Blauwe zone (parkeerschijf voor bezoekers, bewoners krijgen (betaald) vergunning)

2). Autodelen

3). Voor wat langere tijd parkeren op veilige plaats/P+R  in de buurt.

De blauwe zone wordt momenteel verder uitgewerkt door de gemeente waarbij natuurlijk vooral van belang is:

Wat zijn de tijden wanneer de blauwe zone actief is  en zijn er kosten verbonden aan de vergunning voor  de buurtbewoners en zo ja hoeveel.

Zie verder ook de Facebook pagina van de initiatiefnemers  van de alternatieve  oplossingen voor parkeren: https://www.facebook.com/oosterparkeren

Bij nieuwe ontwikkelingen houden wij  u op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.