Over de grens op Culturele Zondag Kunst & Wetenschap in Het Paleis

on
Het licht, het geluid, het ritme… je bouwt je eigen 3D-universum van planeten en sterren in surround beeld en geluid! Het geluidsuniversum is een van de opstellingen op de Culturele Zondag ‘Kunst & Wetenschap in Het Paleis op 12 mei. Ga op je eigen ontdekkingstocht door installaties en kunst, muziek, mini-colleges, b(r)ouwsels en open ateliers. Met medewerking van Science LinX (RUG), Fablab, gastexposanten en kunstenaars. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.
Bezoekers volgen interactieve experimenten, workshops en audiovisuals op het snijvlak van kunst en wetenschap. Altijd al willen weten wat Unit ‘Art’ Cells zijn? Je kunt er zelf mee aan de slag bij het Fablab. Stap binnen in het mobiele planetarium en bespeel het universum als muziekinstrument. Volg een mini-college over de invloed van kunst op ons denken. En laat je verrassen door stiekeme brouwsels op het plein voor de brasserie. Met speciale aandacht voor het thema ‘Energie’. Want deze zondag is de opmaat voor de Nacht van Kunst & Wetenschap ‘Energie’ op 1 juni. Het Paleis heeft deze middag al Nacht-kaarten in de voorverkoop.
Het voormalig scheikundig laboratorium van de RUG, op de hoek Boterdiep/Bloemsingel is vier jaar geleden omgetoverd tot een cultuurpand met ateliers, bedrijven, woningen, zalen, een hotel en een brasserie. Er worden regelmatig Culturele Zondagen voor een breed publiek georganiseerd met bijzondere activiteiten, open ateliers en rondleidingen door het Paleislabyrinth.
Het Paleis Groningen, Boterdiep 111
tel. 050 3118849
CZ12mei-webflyer
PersCultZondagfoto-nologo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.