Op zoek naar de Milieuvriendelijkste tuin van Stad

on

Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin?

Is uw tuin aantrekkelijk voor vogels, vlinders en egels? Vul de tuinmeetlat in en doe mee aan de wedstrijd Milieuvriendelijkste tuin van de gemeente Groningen 2012. Misschien wint u voor een dag een tuinman om uw tuin (nog) milieuvriendelijker te maken!

Meer natuur, minder wateroverlast
Samen met de Natuur- en Milieufederatie Groningen organiseert de gemeente Groninen deze wedstrijd om aandacht te vragen voor de inrichting van stadstuinen. Hoe meer gras, struiken en bomen er in de tuinen staan, hoe beter dit voor de natuur in de stad is. Steeds meer tuinen worden ingericht met stenen en tegels. In deze stenige tuinen is weinig ruimte voor planten en dieren. Ook voor de afvoer van regenwater is groen beter dan stenen: regenwater kan niet in de grond trekken en wordt afgevoerd naar het riool. Het riool raakt hierdoor overvol en straten en kelders kunnen onder water komen te staan.

Doe mee en win een tuinman!
Heeft u een tuin? Vul dan vóór 15 augustus 2012 de tuinenmeetlat in en kijk hoe milieuvriendelijk uw tuin is. Uit de deelnemende tuinen worden vier genomineerd voor de ‘Milieuvriendelijkste tuin 2012’. Een jury bezoekt deze tuinen en kiest de winnaar. Er is ook een aanmoedigingsprijs, die wordt gekozen uit alle deelnemende tuinen. Voor de winnaars is er een tuinman voor één dag. De tuinman geeft tuinadvies en voert het uit. Ook neemt hij een kruiwagen mee gevuld met planten, bloembollen en nestkasten om uw tuin, in overleg met u, nog milieuvriendelijke te maken. De tuinman komt van het ecologisch hovenierbedrijf ‘Klavertje Vier’.

Hebt u de milieuvriendelijkste tuin? Vul de meetlat in op www.milievriendelijkstetuin.nl (kies voor Groningen)!

1 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Vego schreef:

    Blijft een van de leukste wedstrijden die jaarlijks in Groningen gehouden wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.