Officieel voorstel tot invoeren betaald parkeren in onze buurt vastgesteld

on

Het college van burgemeester en Wethouders heeft een addendum inzake betaald parkeren in de Professorenbuurt-Oost vastgesteld. Dit betekent dat het college officieel voorstelt betaald parkeren in onze buurt in te voeren. Betaald parkeren gaat volgens het voorstel gelden tussen ’s middags 16.00 uur en ’s avonds 22.00 uur. Tussen 22 maart tot 3 mei kan tegen het voorstel een inspraakactie worden ingediend. Het addendum is te vinden in de bijlage van dit bericht. In een tweede bijlage is de brief te vinden die de gemeente deze week naar alle buurtbewoners zal versturen. In de brief is meer gedetailleerde informatie te vinden over het voorstel en de consequenties die het heeft voor buurtbewoners. Onder andere wordt duidelijk waar de grenzen van het gebied waarin betaald parkeren wordt voorgesteld worden getrokken

2. Parkeermaatregel Professorenbuurt-Oost addendum cv


20170123 infobrief Professorenbuurt

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Michiel (Buurtoverleg) schreef:

  Alle schilwijken in Groningen hebben ook op zaterdag betaald parkeren dus dat is altijd de bedoeling geweest, de Professorenbuurt Oost heeft alleen een aangepast tijdvenster: tussen 16.00 uur en 22.00 uur. Om aan insprekers tegemoet te komen, is gekozen voor dit alternatief tijdvenster. Overigens is met de gemeente afgesproken dat indien dit tijdvenster niet voldoet de tijden in de toekomst aangepast kunnen worden. Afschaffing van de maatregel is echter gezien de gemaakte kosten niet mogelijk.

 2. fokke boorsma schreef:

  Ook wil ik nog even benadrukken dat de meerderheid nog al creatief tot stand is gekomen:

  De oorspronkelijke uitslag van de peiling in deze buurt was:
  A. 49% kiest voor ‘niets doen’
  B. 37% kiest voor ‘vergunning voor bewoners, bezoekers en betalen voor passanten”.
  C. 10% kiest voor ‘alleen vergunning voor bewoners en bezoekers’
  D. 3% kiest voor ‘alleen vergunning voor bewoners’
  E. 1% ‘geen antwoord’

  Volgens mij betekent dit dat de meerderheid kiest voor niets doen. De andere varianten mogen niet zonder meer bij elkaar opgeteld worden. Als dan kan die 1% ook bij A gevoegd worden. En is de uitslag 50 -50, niks meerderheid. De NAM zou in dit geval aanvullend onderzoek eisen. We zijn toch niet gek?

 3. fokke boorsma schreef:

  Ik vroeg me af of we via de inspraak ronde (gezamenlijk) nog enige invloed kunnen uitoefenen op deze halve maatregel tegen de hele prijs.

 4. Anjo Rust schreef:

  Wat ik niet begrijp is waarom er ook gesproken wordt over betaald parkeren op zaterdag. Ondertussen heb ik geen zicht meer op de metingen en wanneer er nu precies parkeerdrukte zou bestaan.

  Volgens mij voegt de gemeente willens en wetens die zaterdag ook toe om er maar voor te zorgen dat er voldoende bezoekerspassen verkocht gaan worden.

  In de brief wordt heel sneaky ergens tussen haakjes melding gemaakt dat het ook op zaterdag gaat gelden. Is dat een ‘slip of the tonque’, een foutje van de briefopsteller of zo met alle partijen kortgesloten? Heeft iemand daar meer info over?

  Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.