Kom in actie voor De Groene Oosterhamrikzone!

on

Het college van B&W van de gemeente Groningen komt binnenkort met zijn concept-mobiliteitsplan. Onderdeel daarvan is hoogstwaarschijnlijk een ontsluitingsweg van de ring naar de stad langs de Oosterhamrikkade en verplaatsing van de busbaan naar de Vinkenstraat en E. Thomassen à Thuessinklaan. Buurtbewoners en bewonersorganisaties bedachten een betere oplossing: De Groene Oosterhamrikzone. Volgens ons plan komt er geen auto-ontsluitingsweg en blijft de busbaan op zijn plek. Tegelijkertijd wordt ruimte geboden aan bussen, fietsers en OV om van Kardinge naar de stad en terug te gaan. De Oosterhamrikkade krijgt een groene ‘make-over’. Het is een volwaardig plan dat met steun van de gemeente volledig is uitgewerkt door de Studentenadviescommissie (SAC) Groningen.

De gemeente heeft inmiddels onze aanvraag tot burgeragendering ingewilligd, zodat we het plan officieel aan de Raad kunnen presenteren. Het college komt later dan gepland met zijn mobiliteitsvisie, namelijk in het voorjaar (april/mei). Daarmee schuift ook de presentatie van ons plan op en wordt onze website (www.groeneoosterhamrikzone.nl) ook pas later openbaar.

Hulp van bewoners voor ons plan is belangrijk. Daarom zijn we een foto-actie gestart. Wil je ons plan steunen, stuur dan een mail naar info@professorenbuurtoost.nl. We maken dan graag een foto van jou met ons spandoek ‘voor een groene Oosterhamrikzone’. We streven naar zoveel mogelijk foto’s, die we op onze website zullen plaatsen. Ook voor nadere informatie over ons plan kun je ons mailen op bovenstaand adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.