Kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas

on

De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 16 november in Groningen. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken organiseert de intocht en wordt daarbij ondersteund door Groningen Bereikbaar, Groningen City Club, Marketing Groningen, NTR en de gemeente Groningen.

 

Groningen, 8 november 2013

 

Huis van Sinterklaas is open voor publiek vanaf 16 november
Kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas

Sinds kort is het geen geheim meer dat Sinterklaas in de Der Aa-kerk slaapt als hij in Groningen is. Beneden in de toren slaapt Sinterklaas, bovenin de toren van de kerk liggen de cadeautjes voor de kinderen in Groningen. De kinderen mogen na de aankomst van Sinterklaas in Groningen op 16 november vanaf 15.00 uur zijn slaapkamer komen bekijken. 

Zaterdag 16 november om 12.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Groningen. Na een rondrit door de historische binnenstad eindigt de feestelijke intocht op het bordes van het Stadhuis aan de Grote Markt. Vanaf 15.00 uur is het Huis van Sinterklaas geopend. Van 16 november tot 5 december gebruikt Sinterklaas de toren van de Der Aa-kerk als slaap- en werkvertrek. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om hier een kijkje te komen nemen. Natuurlijk zijn ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders ook van harte welkom.

Puzzeltocht
Na een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen een stadswandeling doen. Deze is in de vorm van een puzzeltocht. De Pieten reiken de boekjes in het huis van Sinterklaas uit. Als de puzzels zijn opgelost ligt er een leuk presentje klaar bij het informatiecentrum op de Grote Markt.

Kleurplatenactie
Voor verschillende leeftijdsgroepen wordt er een kleurplatenwedstrijd georganiseerd. De Pieten reiken, in het Huis van Sinterklaas de kleurplaten uit. Bij de ingang van het Huis staat een grote postbus waarin de kinderen hun kleurplaat kunnen deponeren en op die manier mee kunnen doen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten kunnen ook per post worden verzonden naar GCC, Postbus 363, 9700 AJ Groningen. Op woensdag 4 december om 16.00 uur vindt de uitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaats in het Stripmuseum aan de Westerhaven. De winnaars ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging.

Openingstijden
Het Huis van Sinterklaas is op de woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de dag van aankomst van Sinterklaas is zijn Huis vanaf 15.00 uur open. Sinterklaas heeft natuurlijk een hele drukke agenda, veel bezoeken in het land. Daarom zal hij overdag er niet zijn maar er zijn voldoende Pieten om alles in goede banen te leiden.

20131024_Pieten-AaKerk_03

 

20131024_Pieten-AaKerk_04

 

20131024_Pieten-AaKerk_02

 

GRONINGEN / 2-10-2002 / AA-kerk, interieur/ foto Omke Oudeman

 

Foto Der Aa-kerk, toren. Fotograaf Omke Oudeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.