Kerstactiviteiten “Opzngronings”

on

Kerstactiviteiten Op z’n gronings”

Door jou steeds leuker in Groningen !

 

Ben je tussen de 10 en 23 jaar? Dan kun je ook dit jaar jouw kerstvakantie helemaal “Opzngronings” vieren! Zodra de scholen de deuren sluiten op vrijdag 23 december, gaat “Opzngronings” los met een groots vakantieprogramma voor alle Groningse jongeren!

 

Naast het kerstvakantieprogramma van het MJD Jeugd- & Jongerenwerk  voor alle Stadjers, is er ook in elke woonwijk een apart, aanvullend programma.

 

Kerstdiners

In alle Groningse woonwijken begint het “Opzngronings”-programma op vrijdag 23 december met een overheerlijk en feestelijk kerstdiner. Gourmetten, 3-gangenmenu of kalkoen. Check in jouw wijk wat jullie eten! Mee-eten kost € 1,- maar als je meehelpt, eet je gratis mee! Geef  je wel even van tevoren op via www.opzngronings.nl of bij je jongerenwerker.

 

Kerstplaza

Woensdag 28 december gaan tieners vanuit alle wijken naar de grootste indoor-kermis van Nederland: Kerstplaza in Martiniplaza. Wil je mee? Prijs is € 2,- p.p. Opgeven op www.opzngronings.nl of bij je jongerenwerker.

 

Kerstvoetbaltoernooi

Donderdag 29 en vrijdag 30 december wordt er weer volop gezaalvoetbald. Woensdag zijn de voorrondes in de sporthallen Beijum, Vinkhuizen en Corpus den Hoorn. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 10 – 12 jaar, 13 – 15 jaar en 16 – 23 jaar. De finales van alle categorieën zijn op 30 december in de sporthal van het Alfa College in Kardinge. Speel mee of kom kijken naar de wedstrijden. Tijdens de finaledag kun je namelijk ook koken, gamen, panna spelen en nog veel meer! Deelname is gratis. Geef je met je team op via www.opzngronings.nl, bij je jongerenwerker of je buurtsportwerker.

 

Schaatsen / Zwemmen

Dinsdag 3 januari 2012 zijn we te vinden in Sportcentrum Kardinge. Sommige wijken gaan schaatsen, anderen zwemmen en een aantal zelfs allebei. Prijs is € 1,- voor schaatsen of zwemmen en € 2,- voor schaatsen en zwemmen. Opgeven? www.opzngronings.nl of bij je jongerenwerker.

 

Chicks in the City

Ook dit jaar is er weer “Chicks in the City” in Huize Maas. Donderdag 5 januari van 14.00 tot 17.00 uur staat de discotheek helemaal in het teken van alleen maar meidendingen. Nagels, haar, make-up, sieraden, tassen, zumba en nog veel meer. Let op: Girls only, 10 t/m 16 jaar.  De toegang is gratis. Opgeven van tevoren kan, zodat je gezamenlijk vanuit je wijk naar de Vismarkt komt. Of je komt, zonder je op te geven, gewoon zelf naar Huize Maas.

 

Skiën & Sleeën

Op vrijdag 6 januari kun je met jouw wijk meegaan skiën & sleeën voor maar € 2,- bij Snowlimits. Meedoen? Opgeven doe je op www.opzngronings.nl of bij je jongerenwerker.

 

 

Dance Battle

Welke groep danst het beste en gaat er vandoor met de eerste prijs? Kom allemaal kijken naar de show van de zeven dansgroepen uit verschillende Groningse wijken. Er zijn natuurlijk ook gastoptredens en een vakkundige jury. Waar en wanneer? Zaterdag 7 januari, Wijkcentrum Het Dok (Lewenborg), van 14.00 tot 16.00 uur. Geen opgave nodig en de toegang is gratis.

 

Je opgeven voor de “Opzngronings”-activiteiten kan op www.opzngronings.nl en natuurlijk bij jou jongerencentrum, jongerenwerker of buurtsportwerker. Programmaboekjes zijn daar ook verkrijgbaar. Op www.check050.nl vind je het aanvullende kerstvakantieprogramma, speciaal voor jouw wijk. Ook vind je op deze site alle andere informatie over het jongerenwerk in jouw wijk.

 

 

 

Vreugdevuren met Oud en Nieuw

 

Oud en Nieuw is een feest voor iedereen. Het is belangrijk dat alle inwoners van Groningen kunnen genieten van de jaarwisseling en de diverse festiviteiten. Gezelligheid en respect staan hierbij voorop. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar, en gevaarlijke situaties en onnodige schade zo veel mogelijk voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vreugdevuren.

 

Vreugdevuren zijn in principe niet toegestaan. De politie grijpt onherroepelijk in als dergelijke vuren gevaar opleveren voor huizen, gebouwen, mensen en dieren, het verkeer belemmeren of de openbare orde verstoren. Ook vreugdevuur op asfalt is niet toegestaan. Houd er rekening mee dat de kosten van de geleden schade verhaald worden op de veroorzaker.

 

Vervelen tijdens de kerstvakantie is niet nodig. Tijdens de kerstvakantie wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het overzicht van jongerenactiviteiten op

www.opzngronings.nl. We nodigen alle stadjers uit om met ons Oud en Nieuw te vieren op een veilige en verantwoorde manier.

 

Veilig vuurwerk afsteken

Gelukkig zijn er elk jaar minder vuurwerkslachtoffers tijdens de jaarwisseling Die trend willen we natuurlijk graag doorzetten. De onderstaande tips helpen je om op een veilige manier vuurwerk af te steken:

 

– Lees de gebruiksaanwijzing van je vuurwerk;

– Steek vuurwerk nooit binnen af;

– Bewaar vuurwerk nooit in je jas- of broekzak;

– Leg je vuurwerk op de grond en zet vuurpijlen in een met zand verzwaarde fles.

Houd hierbij ruim afstand.

– Gebruik een aansteeklont;

– Gooi nooit met vuurwerk;

– Steek elk stuk vuurwerk apart af;

– Steek weigeraars nooit opnieuw aan.

 

Daarnaast zij er een aantal vuurwerkregels waar je je aan moet houden:

 

– Je moet minimaal 16 jaar zijn om vuurwerk te mogen kopen;

– Vuurwerk mag alleen op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december a.s. worden

verkocht;

– Vuurwerk afsteken mag tussen 10.00 uur ’s-Ochtends op 31 december en 02.00 uur

’s-Nachts op 1 januari;

– Je mag alleen legaal vuurwerk afsteken.

 

Vuurwerkafval laten liggen is gevaarlijk.

Ruim het op !

 

Na de jaarwisseling blijft er veel vuurwerkafval op straat liggen. Kinderen hebben de gewoonte om tijdens nieuwjaarsdag op zoek te gaan naar niet afgestoken vuurwerk. Dit vuurwerkafval is echter gevaarlijk. Help mee ongelukken te voorkomen en ruim samen met uw buren het vuurwerkafval op. Bij de aanschaf van uw vuurwerk bij de erkende vuurwerkhandel ontvangt u een vuurwerkafvalzak. Deze is bedoeld voor het vuurwerkafval. Veeg op 1 januari a.s. even uw stoep schoon en zet het afval met gebruik van de zak bij het huisvuil. Dat voorkomt ongelukken en zorgt dat uw straat weer schoon en veilig is.

 

Belangrijke telefoonnummers rondom Oud/Nieuw

Heeft u een vraag of wilt u iets melden ? Maak dan gebruik van de onderstaande telefoonnummers en meld het ons.

 

  • Milieudienst-grofvuil (050) 3671000, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
  • Meldpunt Overlast en Zorg (050) 587 58 85 , bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
  • Loket Beheer en Verkeer (050) 367 89 10, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
  • Politie; 0900-8844, niet spoedeisende zaken, bereikbaar 24 uur per dag
  • Alarmnummer 112, spoedeisende hulp (politie, brandweer, ambulance) bereikbaar 24 uur per dag.

 

Informatie van de gemeente, politie en alle overige organisatoren rondom Oud en Nieuw in stad kunt u volgen en vinden op twitter via #ON050.

 

De gemeente en politie wensen iedereen een fijne en veilige jaarwisseling toe !