Jouw kerstvakantie ‘Opzngronings’!

on

Jouw kerstvakantie ‘Opzngronings’!

 

Ben je een jongere en woon je in Groningen?  Dan kun je ook dit jaar jouw kerstvakantie weer helemaal ‘Opzngronings’ vieren! Zodra de scholen de deuren sluiten op vrijdag 20 december, gaat Opzngronings opnieuw los met een uitgebreid vakantieprogramma voor alle Groningse jongeren!

Kerstdiner

Gourmetten, driegangenmenu of een heus buffet? Check in jouw wijk wat jullie eten! Mee-eten kost €2, – . Help je mee met de voorbereidingen? Dan dineer je gratis mee! Geef je wel even van tevoren op.

 

Dance Battle

Welke groep van 10 t/m 16-jarige dansers is het beste en gaat er vandoor met de eerste prijs? Kom allemaal kijken naar de show van 8 dansgroepen uit verschillende Groningse wijken. Zij trainen al weken voor deze knallende show! Er zijn natuurlijk ook gastoptredens en naast de mening van

vakkundige juryleden, telt jouw publieksstem eveneens mee. Waar en wanneer? Zaterdag 21 december in Martiniplaza. Entree vanaf 13.30 uur. De show start om 14.00 tot 16.30 uur. Je hoeft je niet op te geven om te komen kijken en de toegang is gratis.

 

Wedstrijd FC Groningen

Zondagmiddag 22 december kun je mee naar de voetbalwedstrijd FC Groningen-NEC in de Euroborg.

Geef je wel even van te voren op. De kosten van de eigen bijdrage zijn maar € 3,-.

 

Kerstvoetbaltoernooi

Maandag 23 en dinsdag 24 december gaan we zaalvoetballen. Maandag zijn de voorrondes in de sporthallen Beijum, Vinkhuizen en De Brug in Corpus den Hoorn. Er zijn drie leeftijdscategorieën:

10 –12 jaar, 13 – 15 jaar en 16 – 18 jaar. De finales van alle categorieën zijn op 24 december verspreid over de hele dag  in de Sporthal van het Alfa College in Kardinge. Speel mee of kom kijken naar de wedstrijden!

 

Tijdens de finaledag kun je behalve voetballen ook koken, gamen, panna spelen en nog veel meer! Deelname is gratis. Geef je met je team op via www.opzngronings.nl, bij je jongerenwerker of je buurtsportwerker.

 

Skiën en Sleeën

We gaan skiën en sleeën bij Snow Limits in Kardinge. Op vrijdag 27 december gaat er vanuit elke wijk een groepje 10 t/m 18-jarigen een uur skiën en aansluitend een half uur sleeën. Meedoen kost

€ 2,-. Geef je van tevoren wel even op.

 

Karten & BBQ

Jongeren van 14 t/m 23 jaar kunnen zich opgeven om te karten bij Euro Kartracing Groningen. De kosten zijn € 7,50,- per persoon. Er worden 8 groepen gemaakt in de verschillende wijken. 4 groepen gaan eerst barbecueën en de andere 4 eerst racen. Daarna ruilen en in de gezamenlijke finale racen de 10 beste coureurs van de stad tenslotte voor de eerste prijs. Start is om 16.00 uur en einde tegen

21.00 uur.

 

Chicks in the City

Ook dit jaar weer de supergezellige middag ‘Chicks in the City’.  Donderdag 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur staat alles in het teken van meidendingen. Nagels, haar, make-up, sieraden, cupcakes, tassen, dans en nog veel meer! Let op: Girls only, 10 t/m 16 jaar! Toegang  en meedoen is helemaal gratis.

De locatie is dit jaar de Puddingfabriek. Kom op eigen gelegenheid of geef je op bij je jongerenwerker.

 

Kerstplaza

Traditiegetrouw gaan tieners vanuit alle wijken naar Kerstplaza in Martiniplaza, de grootste indoor-kermis van Nederland. Dit jaar doen we dat op vrijdag 3 januari 2014. Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je mee? Geef je dan vooraf op. Inschrijfgeld is € 2, – p.p.

 

Informatie en aanmelden

Op www.opzngronings.nl kan je alle informatie over dit kerstvakantieprogramma terugvinden. Ook aanmelden voor het Kerstvoetbaltoernooi is daar mogelijk via het digitale inschrijfformulier. Om naar de Dance Battle te gaan kijken, hoef  je je niet op te geven. Voor Chicks in the City is aanmelding evenmin noodzakelijk. Voor alle andere activiteiten is inschrijven verplicht.

Aanmelden voor het Kerstdiner, wedstrijd FC Groningen, Skiën & Sleeën, karten & BBQ en/of Kerstplaza kan bij je jongerencentrum, MJD-jongerenwerker of -buurtsportwerker. Op www.check050.nl – de website van het jeugd-en jongerenwerk van de MJD- lees je hoe laat en waar je dan precies moet zijn om je op te geven. De algemene regels zijn ‘Wees er snel bij want vol=vol’ en ‘Inschrijven= betalen’.

Het ‘Opzngronings-kerstvakantieprogramma’ is samengesteld door de jongerenwerkers van de MJD, in opdracht van de Gemeente Groningen.

 

Vreugdevuren met Oud en Nieuw

Oud en Nieuw is een feest voor iedereen. Het is belangrijk dat alle inwoners van Groningen met respect voor elkaar en op een gezellige manier kunnen genieten van de jaarwisseling en de diverse festiviteiten. Daarbij vragen wij u als inwoner zelf uw verantwoordelijkheid te nemen en gevaarlijke situaties en onnodige schade in uw buurt zo veel mogelijk te voorkomen.

Gezelligheid en respect staan voorop. Op het moment dat de feestelijkheden worden verstoord of wanneer gevaar of schade dreigt, zal de politie optreden. Ook agressie of geweld tegen politie-, brandweer- of ambulancemedewerkers wordt niet geaccepteerd.

 

Vreugdevuren zijn in principe niet toegestaan. De politie grijpt in als dergelijke vuren gevaar opleveren voor huizen, gebouwen, mensen en dieren, het verkeer belemmeren of de openbare orde verstoren. Dat geldt ook voor vreugdevuren op asfalt. Houd er rekening mee dat de kosten van de geleden schade verhaald worden op de veroorzaker.

 

Vervelen tijdens de kerstvakantie is niet nodig. Tijdens de kerstvakantie wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het overzicht van jongerenactiviteiten op

www.opzngronings.nl of www.check050.nl

 

We nodigen alle Stadjers uit om met ons Oud en Nieuw te vieren op een veilige en verantwoorde manier!

 

Veilig vuurwerk afsteken

Gelukkig zijn er elk jaar minder vuurwerkslachtoffers tijdens de jaarwisseling. Die trend willen we natuurlijk graag doorzetten. Onderstaande tips helpen je om op een veilige manier vuurwerk af te steken:

 

 • Lees de gebruiksaanwijzing van je vuurwerk
 • Steek vuurwerk nooit binnen af
 • Bewaar vuurwerk nooit in je jas- of broekzak
 • Leg je vuurwerk op de grond en zet vuurpijlen in een met zand verzwaarde fles. Houd hierbij ruim afstand
 • Gebruik een aansteeklont
 • Gooi nooit met vuurwerk
 • Steek elk stuk vuurwerk apart af
 • Steek weigeraars nooit opnieuw aan.

 

Verder zijn er een aantal vuurwerkregels. Houd je hier aan:

 

 • Je moet minimaal 16 jaar zijn om vuurwerk te mogen kopen
 • Vuurwerk mag vanaf zaterdag 28 december a.s. worden verkocht
 • Vuurwerk afsteken mag tussen 10.00 uur ’s ochtends op 31 december en 02.00 uur ’s nachts op 1 januari
 • Je mag alleen legaal vuurwerk afsteken.

 

Vuurwerkafval laten liggen is gevaarlijk.

Ruim het op!

 

Na de jaarwisseling blijft er veel afval van vuurwerk op straat liggen. Kinderen hebben de gewoonte om tijdens nieuwjaarsdag op zoek te gaan naar niet afgestoken vuurwerk. Dit vuurwerkafval is gevaarlijk! Help mee ongelukken te voorkomen en ruim samen met uw buren het vuurwerkafval op.    Veeg op 1 januari a.s. even uw stoep schoon en zet het afval  bij het huisvuil. Dat voorkomt ongelukken en zorgt dat uw straat weer schoon en veilig is.

 

Belangrijke telefoonnummers rondom Oud en Nieuw

 

De gemeente Groningen besteed extra aandacht aan het voorkomen van overlast en onrust in uw wijk. Daarbij kunt u helpen door (dreigende) overlast in uw wijk te melden.  Hiervoor kunt u gebruik maken van de onderstaande telefoonnummers, e-mailadres of website :

 

•           Politie; 0900-8844, niet spoedeisende zaken, bereikbaar 24 uur per dag

•           Meldpunt Overlast en Zorg: (050) 587 5885, groningen.nl/overlast of

meldpuntoverlast@groningen.nl, bereikbaar 24 uur per dag.

 

Als er sprake is van rommel of grofvuil op de openbare weg rondom Oud-en Nieuw kunt u contact opnemen met:

 

–          Meldpunt Stadsbeheer (050) 367 1000, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren.

 

Ook kunt u voor gemeentelijke dienstverlening tijdens kantooruren contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Groningen: 14050.

 

Twitter

Informatie van de gemeente, politie en alle overige organisatoren rondom Oud en Nieuw in Stad kunt u volgen en vinden op twitter via #ON050.

 

De gemeente en politie wensen iedereen een fijne en veilige jaarwisseling toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.