Inloopbijeenkomst Planstudie vervanging Gerrit Krolbruggen / verbinding Oosterhamrikzone

Uitnodiging van provincie/gemeente voor inloopbijeenkomst 10 mei vervanging Gerrit Krolbruggen / verbinding Oosterhamrikzone

 

Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over de voortgang van de planstudie vervanging Gerrit Krolbruggen en de verbinding in de Oosterhamrikzone op:

 

Dinsdag 10 mei 2016 van 16.00 tot 20.00 uur

in het woonservicecentrum Oosterparkheem

Merelstraat 100, Groningen

 

Rijkswaterstaat en de provincies Groningen en Friesland werken samen aan de verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. In de toekomst moeten grotere, langere en hogere schepen gebruik kunnen maken van deze vaarweg. Het Van Starkenborghkanaal en de bijbehorende bruggen zijn onderdeel van dezeverbetering; zo ook de Gerrit Krolbruggen. Provincie en gemeente Groningen werken samen aan de planstudie voor de vervanging van de bruggen en aan het vraagstuk dat daarmee nauw samenhangt: de verbinding in de Oosterhamrikzone. De provincie neemt het voortouw bij de vervanging van de Gerrit Krolbruggen, de gemeente bij de nieuwe verbinding in de Oosterhamrikzone. Op de vorige inloopavond in mei 2015 informeerden wij u over de stand van zaken van dat moment. Nu presenteert de provincie een voorkeursvariant voor de vervanging van de Gerrit Krolbruggen. De gemeente heeft inmiddels nader onderzoek gedaan naar de nieuwe verbinding in de Oosterhamrikzone. De uitkomst van dat onderzoek bevestigt eerdere conclusies dat een extra autoverbinding met Ring Oost noodzakelijk is om de Korrewegwijk, de Oosterparkwijk, Binnenstad Oost en het UMCG in de toekomst bereikbaar te houden. Op de bijeenkomst van vorig jaar zijn een aantal varianten getoond. Wij laten nu zien welke kansen en effecten deze extra autoverbinding voor de wijk en de buurt kunnen opleveren. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar uw bevindingen, opmerkingen en suggesties. Wij zien u graag op 10 mei in het Oosterparkheem!

 

Namens het projectteam van de provincie en gemeente,

met vriendelijke groet,

Iwan Kramer, projectleider provincie Groningen (i.kramer@provinciegroningen.nl 050- 316 47 25)

Peter van der Wal, omgevingsmanager provincie Groningen (p.r.vander.wal@provinciegroningen.nl (050-316 49 29)

Gerrit Lieffering, sr. projectmanager gemeente Groningen (gerrit.lieffering@groningen.nl 14 050)

1 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Joost schreef:

    Waarom, waarom, neemt onze gemeentebestuur het buurtverkeer niet serieus……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.