Herbestemming Noorderbad

on

In november heeft het buurtoverleg een zienswijze ingediend bij de gemeente in verband met de herbestemming van het Noorderbad. (zie hier) Naar aanleiding van deze zienswijze heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeentelijke projectleider van de Oosterhamrikkade, Jeroen Engels, een ambtenaar van de afdeling vergunningen, de eigenaar van het Noorderbad, Ronald Vegter en namens het buurtoverleg  André Huitenga en Irma van Dijk.  Een gesprek van dit verslag volgt maar in het kort kunnen we melden dat tijdens het gesprek onze belangrijkste zorgen zijn weggenomen.

In onze zienswijze hebben we aangegeven dat we het jammer vinden dat er in het pand geen buurtfunctie komt. We vinden het Noorderbad een parel in onze buurt en we hadden veel meerwaarde gezien in een publieke functie voor dit mooie pand.

De heer Vegter heeft aangegeven dat er naast de appartementen in het pand veel gezamenlijke ruimte wordt gecreëerd, deels voor rust en ruimte in het pand, maar ook om gezamenlijke te kunnen koken en andere activiteiten. Het is goed mogelijk dat in de toekomst ook buurtbewoners bij deze activiteiten kunnen aansluiten. Daarnaast blijven de tandarts en de fysiopraktijk in het pand en er wordt onderzocht of een huisartsenpraktijk kan worden toegevoegd.

Verder is het van belang dat in de vergunning die de gemeente gaat verlenen, wordt opgenomen dat de 20 appartementen van 54m2 geschikt zijn voor 1 huishouding (splitsing is daarmee niet mogelijk). De appartementen worden via de vrije sector verhuurd. Er wordt dus gemikt op het duurdere segment.  Dit is een goede aanvulling op de jongerenhuisvesting, waar de nieuwbouwactiviteiten in de buurt zich veelal op richt.

De herbestemming heeft geen negatieve consequenties voor het parkeren in de buurt. De bewoners worden uitgesloten van een parkeervergunning; daarvoor in de plaats komen er twee parkeerplaatsen voor deelauto’s.

Wij hebben er vertrouwen in dat de heer Vegter met zorg voor het pand aanpassingen pleegt in en om het gebouw, die zoveel mogelijk wordt in de oorspronkelijke staat zoals de architect in de jaren ’30 dit heeft bedacht.

We zijn blij met de positieve plannen die de heer Vegter met betrekking tot het pand en de rol van het pand in de buurt ontwikkelt en we kijken met vertrouwen uit naar vruchtbaar overleg met de heer Vegter over de toekomstige ontwikkelingen in en om het pand.

Op basis van het overleg met de heer Vegter en de gemeente hebben we als buurtoverleg dan ook onze zienswijze ingetrokken. Het staat de gemeente daarmee vrij om nu een vergunning voor de herbestemming van het Noorderbad af te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.