Grote belangstelling voor inloopavond

on

De belangstelling voor de informatie-avond inzake het Oosterhamriktracé en de Korreweg was donderdagavond groot. 245 personen hebben de presentatie van de gemeente bezocht, dat is aanzienlijk meer dan de gemeente had verwacht.

Er waren verschillende stands, waarin de plannen uit de doeken werden gedaan. Er was een animatie-video en op de vloer werd op creatieve wijze inzichtelijk gemaakt welke gevolgen de herstructurering van de Oosterhamrikkade (en Vinkenstraat) per variant heeft.

De Christenunie en de SP hadden een eigen hoek, waarin zij hun variant ‘harde knip’ konden toelichten.

Er was helaas geen plenair deel. We hebben hierop wel aangedrongen, maar de gemeente vond het gezien het grote aantal bezoekers organisatorisch gezien handiger de avond door middel van informatie-stands aan te kleden. Er waren verschillende deskundigen bereid vragen te beantwoorden. Door de grote hoeveelheid informatie is het naar onze mening voor bewoners lastig een goed totaal beeld te krijgen. De projectmanager heeft aangegeven bereid te zijn mee te werken aan een bijeenkomst waarin een centrale presentatie wordt gegeven. We gaan hierover in overleg en hechten er in elk geval aan dat een dergelijke avond plaats zal vinden als het college naar aanleiding van de variantenstudie een voorkeursvariant naar voren schuift. Dat zal naar verwachting in januari het geval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.