Gratis cursus ‘Politiek Actief’ op stadhuis

on

Meer weten over de gemeente en de gemeentepolitiek? Volg dan vanaf eind mei de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’.

De cursus is zeer geschikt als u misschien wel actief wilt worden in de gemeentepolitiek maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Wat doet de gemeente eigenlijk allemaal? Hoe worden besluiten genomen? Hoe heb je als inwoner invloed? En wat doet een raadslid nu precies?

Op deze vragen krijgt u op de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met Groningse politici. Zo krijgt u ervaring uit de praktijk mee en traint u nuttige vaardigheden.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie: gemeente.groningen.nl/politiek-actief. Of bel de Griffie van de gemeenteraad: 050 367 77 02.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Daarvan zijn er 4 op maandagavond van 19.30-22.00 uur op het stadhuis op de Grote Markt in Groningen. De eerste cursusdag is maandag 20 mei. Aan het eind van de cursus, op woensdag 29 juni, woont u een vergadering van de Groningse gemeenteraad bij. De cursus wordt gegeven door een medewerker van ProDemos, het ‘Huis voor Democratie en Rechtsstaat’, uit Den Haag.

gemeente.groningen.nl/politiek-actief

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. alfred van wiek schreef:

    nou het lijkt mij leuk om aan deze cursus mee te doen ook omdat ik me wel voor politiek interesseer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.