GEZOCHT Vrijwilligers voor inzamelingsactie AH-Voedselbank Groningen

on

Groningen- In de stad Groningen is al heel wat jaren een Voedselbank actief. Armoede is namelijk een probleem dat ook aan onze stad niet voorbijgaat. De Voedselbank Groningen biedt alleenstaanden en gezinnen die onder de armoedegrens leven een steuntje in de rug door het wekelijks verstrekken van een voedselpakket. Het aantal klanten bij de Voedselbank stijgt nog steeds terwijl de voedselvoorraden sterk dalen in met name de zomermaanden. Daarom organiseert de Voedselbank samen met diverse Albert Heijn filialen in de stad Groningen een grote inzamelingsactie.

 

Het aantal huishoudens dat gebruik moet maken van de noodhulp van voedselbank is nog steeds aan het stijgen. Inmiddels ontvangen 680 huishoudens wekelijks een voedselpakket, wat neerkomt op 2200 mensen.

Het lukt de voedselbank niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien De voedselbank ontvangt geen subsidie voor de aankoop van voedsel en is daarom afhankelijk van creatieve ideeën om zo toch voldoende voedsel binnen te halen. De voedselbank heeft daarom de hulp ingeschakeld van Albert Heijn om samen te werken om zo voedsel in te gaan verzamelen.

 

Klanten bij Albert Heijn kunnen de voedselbank steunen door van ons boodschappenlijstje één of meerder producten te kopen en deze te doneren aan de voedselbank.

Het gaat hierbij om houdbare producten zoals pasta, koffie, luiers, pindakaas en rijst.

 

Voor deze actie hebben we ook veel vrijwilligers nodig die ons willen helpen met het inzamelen van producten bij supermarkten op de volgende zaterdagen.

 

15 augustus AH Selwerd, Eikenlaan 39

15 augustus AH Helpman, Helperplein 4

22 augustus AH Paddepoel, Dierenriemstraat 122

29 augustus AH Gedempte Zuiderdiep 14

29 augustus AH Hoogkerk, Zuiderweg 27

5 september AH Vinkhuizen, Siersteenlaan 464

5 september AH Oude Ebbingestraat 19

5 september AH Nieuwe Ebbingestraat 73

12 september AH Corpus den Hoorn, B S F von Suttnerstraat 1

26 september AH Brugstraat 14

26 september AH AKerkhof 1

3 oktober AH Korrewegwijk, Floresplein 13

 

 

Wij kunnen alle hulp gebruiken! Wil je je aanmelden als vrijwilliger, mail dan naar: Communicatie@voedselbank-groningen.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je gaan opnemen.

 

Wilt u de Voedselbank Groningen graag steunen? Ga dan langs bij een van de bovenstaande AH filialen en doneer ook een product. Hopelijk tot dan.

 

 

Bij aanmelding willen we graag het volgende weten:

-Naam/Telefoonnummer/voorkeur AH filiaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.