Gesprek met wethouders over ontsluiting van verkeer door Oosterhamriktracé.

on

Ons buurtoverleg heeft samen met de Bewonersorganisatie Oosterpark en de Woonschepen Oosterhamrikkade op 15 juni j.l. een gesprek gehad met wethouders De Rook en Van der Schaaf over de situatie rondom het Oosterhamriktracé.
Het college wil door het Oosterhamriktracé een ontsluiting vanaf de ringweg voor al het verkeer van en naar het UMCG realiseren. De busbaanbrug is daarbij van cruciale betekenis. Wij hebben in een brief aan het college en de fracties aangegeven deze ontsluiting, gezien de vele nadelen voor onze wijken, zeer ongewenst te vinden. We hebben daarom een alternatief voorgesteld. Dit alternatief behelst een fietsverbinding van P&R terrein van Kardinge naar het UMCG en daarnaast de uitbreiding van de openstelling van de busbaan met uitsluitend bestemmingsvrachtverkeer.

De wethouders hebben toegezegd ons alternatief als volwaardige variant naast de bestaande varianten voor een auto-ontsluiting in overweging te nemen. In het proces wordt een pas op de plaats gemaakt. Na de zomer wordt het proces hervat. Daarbij zullen wij als buurtorganisaties meer constructief worden betrokken.

Deze en komende week vinden er gesprekken plaats tussen onze buurtorganisaties en raadsleden van verschillende fracties. Wij brengen daarbij onze variant onder de aandacht. Voordeel van de uitkomst van het gesprek met de wethouders is dat de kans groter is dat naast de oppositiepartijen ook coalitiepartijen voor onze argumenten voor een fietsverbinding zullen voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.