Fietsers, voetgangers en mindervaliden: de Gerrit krolbrug en de Busbaanbrug

on

De Gerrit krolbrug wordt de komende maand voorzien van hellingbanen. Dit gaat een aantal weken hinder geven omdat tijdelijk dan maar één van de loopbruggen beschikbaar is. Zie Bouw hellingbanen Gerrit Krolbrug begint in november; overweg voor fietsers en voetgangers pas na oud- en nieuw open voor publiek | OOG Groningen (oogtv.nl)

De bedoeling is dat de werkzaamheden vóór de kerst klaar zijn.

In 2026 wordt begonnen met de bouw van een nieuwe Gerrit Krolbrug. Dan verdwijnen ook de loopbruggen en is op deze plek helemaal geen overgang mogelijk tot de brug in 2029 gereed is. Dit zou betekenen dat alle fietsers, voetgangers en minder validen van en naar het noorden van de stad dan via de Noordzeebrug of de Oostersluisbrug moeten.
Uit een gesprek dat we met Rijkswaterstaat en de gemeente hadden blijkt dat voor deze periode bekeken wordt of fietsers, voetgangers en minder validen een tijdelijke overgang kunnen krijgen via de Busbaanbrug. Rijkswaterstaat en ook het OV hebben zich bereidwillig getoond, al ligt nog niets vast. De vraag die nu vooral voorligt is op welke wijze de Busbaanbrug tussen 2026 en 2029 zou kunnen worden ingezet.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.