Fietsenquête Noordzeebrug voor inzicht in alternatieven

on

Mogelijke afsluiting voor fietsers van 2014 tot 2015                             

Fietsenquête Noordzeebrug voor inzicht in alternatieven

Op 2 april, ’s ochtends van 7.00 uur tot 12.00 uur, zullen een aantal enquêteurs namens de Provincie Groningen nabij de Noordzeebrug enquêtes uitdelen. Doel is om informatie in te winnen over het fietsgedrag, de bestemmingen en wensen t.a.v. omleidingsroutes van de fietsers die regelmatig gebruik maken van de Noordzeebrug. Aanleiding is de voorgenomen afsluiting van de Noordzeebrug voor fietsverkeer  in het najaar 2014 t/m de zomer van 2015.


De Provincie Groningen onderzoekt of er aanleiding is  om vervangende alternatieven in te zetten zoals bijvoorbeeld een pontje of een fietsbrug. Een andere mogelijkheid is omfietsen.

Omleiding
Afhankelijk van de bestemming kan het dan om ca. 1 tot 1,5 kilometer extra gaan. Alternatieve fietsroutes zijn vooralsnog via de St. Walfridusbrug (Spoorbrug) of  of via de Korrewegbrug.

 

Noordzeebrug
Tussen 2013 en 2015 gaat de provincie Groningen, in samenwerking met de gemeente Groningen, de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger (circa 3 meter) en de bestaande brug wordt volledig gesloopt. Dit vindt in twee fasen plaats. Dit is mogelijk omdat de brug uit twee dekhelften bestaat. De verwachting is dat het vanaf het najaar 2014 t/m de zomer van 2015 niet mogelijk is om over de Noordzeebrug te fietsen. Auto’s kunnen dan wel gewoon over de brug. Echter het dekhelft is te smal om zowel auto’s als fietsers op één traject te laten rijden. De volledige enquête treft u aan op www.ringgroningen.nl

Persbericht fietsenquete vanaf 2 april versie ML 20 03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.