Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Buurtcultuur Festival

oktober 19 @ 18:30 - 22:30

De lente is in aantocht en wij zijn bezig met editie 2024 van het buurtcultuur festival. Noteer alvast de datum: 19 oktober. Zo halverwege is het misschien leuk om nog even terug te kijken naar de vorige aflevering.

De ontvangst in het Floreshuis werd begeleid door de zang van Lina Nuiver.

We maakten kennis met Maarten van Norren, de cultuurcoach voor de Korrewegwijk en de Hoogte. Een optreden met verrassende wendingen en vrije uitloop gedachten.

De flexibiliteit van de geest kwam ook aan de orde bij de lezing van filosoof Marc Pauli. Hij besprak hoe de geestelijke kronkels van complotdenkers werken. Meer? Graag tippen we aanstaande Groningse Nacht van de Filosofie van 19 april.

De lezing van historicus Stefan van der Poel was gewijd aan het leven van Elie Aron Cohen: arts, schrijver en holocaustoverlevende. De biografie waaraan Stefan werkte is inmiddels klaar en zal twee maal worden gepresenteerd, op 19 april in Aduard en op 26 april in Groningen. Zie deze aankondiging. U bent allen van harte uitgenodigd om erbij te zijn.

Last but not least konden we luisteren van het het unieke geluid van VENcE. Nederpopfolk. Ze zoeken een nieuwe naam, dus als je een voorstel hebt … laat het hen weten.

In de aanloop naar editie 2024 is er nog ruimte voor huiskamers en ideeën voor optredens. Reageer in dat geval op deze email. Ook nieuwe adressen voor deze nieuwsbrief zijn welkom.

We zien er naar uit om jullie weer op 19 oktober te kunnen verwelkomen.

Met culturele groet,

Het buurtcultuuroverleg Professorenbuurt Oost

Gegevens

Datum:
oktober 19
Tijd:
18:30 - 22:30