Ernstige verkeershinder verwacht bij tijdelijke weg Noordzeebrug

on

Vanaf 10 juni tijdelijke weg voor periode van ruim één jaar bij Noordelijke Ringweg/Plataanlaan tot aan Noorderhoogebrug

Vanaf 10 juni – zal voor de periode van ruim één jaar – de tijdelijke weg bij de Noordelijke Ringweg/Plataanlaan in gebruik worden genomen. Hiervoor is een stuk nieuw asfalt aangelegd. De situatie voor één jaar houdt tevens in dat al het verkeer op dit stuk tot aan Noorderhoogebrug aan één zijde wordt geleid.

Het aantal rijstroken blijft hetzelfde, maar zijn smaller. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Het verkeer dient in de week van 10 juni – i.v.m. met gewenning aan de nieuwe situatie – rekening te houden met ernstige verkeershinder. Tevens is de verwachting dat gedurende het gehele jaar overlast zal zijn op dit traject.

Toezicht door verkeersteam
Een verkeersteam bestaande uit vertegenwoordigers van de Provincie Groningen, de gemeente Groningen, de politie en hulpverleningsdiensten komen de eerste dagen van de week van 10 juni bij elkaar om de verkeersontwikkelingen te volgen en daar waar nodig bij te sturen.

Bedrijventerrein de Hoogte
Op het kruispunt Bedumerweg komt een nieuwe verbeterde verkeersregelinstallatie. De bedrijven op het bedrijventerrein De Hoogte zijn vanaf die periode bereikbaar via de Virulystraat met behulp van verkeerslichten. Het verkeerslicht bij de Van der Hoopstraat komt te vervallen.

Vrachtverkeer oprit Noorderhoogebrug afgesloten
Gedurende de periode van één jaar is het voor vrachtverkeer niet mogelijk om gebruik te maken van de oprit bij de Noorderhoogebrug richting de Noorderlijke Ringweg. Vrachtverkeer dient dan gebruik te maken van de route via de Oostelijke Ringweg.

Aanpak Noordzeebrug
De werkzaamheden maken deel uit van de grootschalige werkzaamheden aan de Noordzeebrug en het kruispunt met de Bedumerweg. Deze werkzaamheden zijn eind 2012 gestart en duren tot medio 2015. In deze eerste fase (december 2012 – juli 2013) wordt er gewerkt aan de aanleg van tijdelijke wegen en verkeerslichten bij de Virulystraat, de aanpassingen van de verkeerslichten bij de Bedumerweg en de oprit bij de Noordzeebrug. In het najaar starten de sloopwerkzaamheden aan de westzijde van de Noordzeebrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.