Energietoeslag ook voor iets hogere inkomens

on

Op woensdag 2 november heeft de gemeenteraad het budget voor het hulppakket beschikbaar gesteld. Dit betekent de start van een aantal nieuwe regelingen. U kunt deze vinden op de website www.gemeente.groningen.nl/hulppakket. Eén van de regelingen is het uitbreiden van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro.

Uitbreiding energietoeslag

Hebt u een inkomen tussen de 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Het bedrag van deze eenmalige energietoeslag is 600 euro. U kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022. Alle informatie over deze nieuwe regeling en het aanvraagformulier vindt u op onze website. Weet u niet of u in aanmerking komt of wilt u hulp bij het aanvragen? Dan kunt u terecht bij het WIJ-team in uw buurt.

Moeite met rondkomen
Komt u niet in aanmerking voor deze regeling? En heeft u toch moeite om rond te komen door de sterk gestegen prijzen voor energie? Dan kunt u misschien wel in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor energiekosten. Goed om te weten: vanaf 1 november is er geen vermogenstoets. Dit betekent dat we uw spaargeld of andere eigendommen niet meetellen in de berekening voor bijzondere bijstand energiekosten.

Hulp en advies
U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur bij de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. Voor advies over het besparen van energie zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals een afspraak met een gratis energiecoach. Voor alle regelingen vanuit het hulppakket kijk op: www.gemeente.groningen.nl/hulppakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.