Eetbare wijk winnaar Wijkstemdag Korrewegwijk

on

Wijkstemdag een doorslaand succes: 72% meer stemmers dan vorig jaar!

Het project ‘Eetbare wijk’ haalde de meeste stemmen op de Wijkstemdag in de Korrewegwijk op zaterdag 1 juni. De Wijkstemdag was een doorslaand succes: 72% meer bewoners dan vorig jaar kwamen stemmen. In totaal waren er 577 stemmers.

De indieners van het winnende project ‘Eetbare wijk’ gaan oud-Groningse appel-, peren- en notenbomen en fruitstruiken aanplanten in het Molukkenplantsoen. Wijkbewoners kunnen hiervan plukken. Scholen en naschoolse opvang kunnen het gebruiken voor educatieve doeleinden. De tweede tot en met de zesde winnaar zijn: ‘Nieuw speeltuingebouw af, met kinderkookkeuken en energieopwekking’, ‘Korreweg Klassiek’, ‘Bernoulli Festival’, ‘Braakland=Maakland’ en ‘Korrewegwijk schoon… dat doen wij gewoon!’.

In totaal was er € 200.000 beschikbaar voor het realiseren van de plannen in de wijk. Degenen die een plan hadden ingediend moesten vooraf aangeven hoeveel geld ze nodig dachten te hebben om het project te kunnen uitvoeren. De winnaars van de Wijkstemdag gaan nu zelf aan de slag met de uitvoering van hun plan. Het uiteindelijke doel van deze Wijkstemdag is om de bewoners meer te betrekken bij de verbetering van hun wijk.

Het geld voor de Wijkstemdag-projecten komt uit het Nieuw Lokaal Akkoord waarin gemeente en corporaties succesvol samenwerken. In het akkoord staan gezamenlijke doelen beschreven op het gebied van nieuwbouw, kwaliteitsverbetering van de bestaande voorraad, investeringen in de wijken door middel van wijkteams, wijkbudgetten en wijkvoorzieningen en het huisvesten van kwetsbare groepen. Voor de Korrewegwijk is er in de periode van 2011 tot en met 2014 € 900.000,- beschikbaar voor bewonersinitiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.