Betaald parkeren in de Professorenbuurt

on

Het voorstel van het college om in onze buurt betaald parkeren in te voeren is begin juli 2017 vastgesteld. De inspraak heeft (zoals verwacht) niet tot wijziging van de plannen geleid. Zoals bekend betekent dit dat betaald parkeren in onze buurt gaat gelden van maandag t/m zaterdag, van 16.00-22.00 uur (zie de berichtgeving op onze site voor meer informatie).

Om tot daadwerkelijke uitvoering op straat te kunnen overgaan heeft de gemeente krediet nodig, zodat parkeerautomaten aangeschaft en geplaatst kunnen worden. De gemeenteraad moet dat krediet verlenen. De gemeente bereidt daarom op dit moment een voorstel voor, waarin krediet wordt aangevraagd voor de aanschaf van parkeerautomaten in onze buurt. De gemeente hoopt de besluitvorming dit najaar te kunnen afronden, zodat de maatregel in het voorjaar van 2018 daadwerkelijk op straat kan gaan gelden.

Overigens is voor de zomervakantie de contourennota van de parkeervisie vastgesteld door het college. In deze nota staat een aantal uitgangspunten waar de visie zich op richt. Informatie hierover is te vinden op https://gemeente.groningen.nl/parkeervisie. De planning is om de visie eind dit jaar of begin 2018 af te hebben en aan de politiek voor te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.