Aanvraag omgevingsvergunning Oosterhamrikkade 78

on

De laatste tijd vinden er veel bouwactiviteiten plaats aan de Oosterhamrikkade. Aan het eind van de kade zijn stadvilla’s en appartementen ontwikkeld door KUUB/Nijhuis. Een deel daarvan is al een tijd geleden opgeleverd. Er zal op het grote bouwterrein tussen de Hamburgerstraat en de Diephuisstraat nog een groot aantal stadsvilla’s verrijzen. Aan de Oosterhamrikkade 82, naast het pand van de ABN/AMRO-bank, is al enige tijd gelden een complex verrezen met jongerenwoningen. Op het perceel van het ABN/AMRO-gebouw zal eveneens een dergelijk complex ontwikkeld worden. Inmiddels is een omgevingsvergunning ingediend voor een studenten/jongerenappartementencomplex op het perceel Oosterhamrikkade 78, de plaats waar nu Romania-meubelen is gevestigd. Het zal gaan om 16 huureenheden á gem. 25m2.

Over het verrijzen van verschillende jongerencomplexen is discussie geweest met de gemeente. De ontwikkelingen verhouden zich slecht tot de motie die de gemeenteraad in 2007 heeft aangenomen en die strekt tot ontwikkeling van gezinswoningen aan de Oosterhamrikkade. De percelen waarop de jongerencomplexen worden ontwikkeld zijn echter geen eigendom van de gemeente, zodat zij geen invloed heeft op de ontwikkeling hiervan. De ontwikkeling van deze percelen voor jongerenwoningen is geoorloofd, zo lang deze niet in strijd is met het bestemmingsplan.

De percelen waarop KUUB/Nijhuis stadsvilla’s ontwikkelt waren wel gemeente-eigendom. Dit verklaart waarom hier overwegend stadsvilla’s gebouwd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.