1 september 2012: Kinderbuurtfeest

on

Op zaterdag 1 september vindt het feest voor de kinderen van de buurt plaats. Met een apart programma voor onze tieners.

Elke laatste zaterdag van de basisschool zomervakantie vind het kinderbuurtfeest plaats. Deze jaarlijkse terugkerende (kosteloze) activiteit is een grote happening voor de kinderen in de basis-schoolleeftijd.

Ruim vantevoren wordt bekend gemaakt wanneer het feest zal gaan plaatsvinden en wat het thema zal zijn. Op de dag zelf verzamelen we op het Diephuisplein. Elk jaar hoopt de organisatie hier zoveel mogelijk verkleedde kinderen te zien, dit is echter niet verplicht. Hier wordt uitleg gegeven over het feest en gaan vervolgens gaan de kinderen aan de hand van opdrachten de wijk in om bij diverse buurtbewoners en in diverse brandgangen spelletjes te doen.

Als de spelletjes gedaan zijn, verzamelen we weer op het Diephuisplein. Er worden pannenkoeken gegeten en er wordt wat gedronken. Daarna gaan we ons opmaken voor de nacht. De kinderen mogen hun tentje opzetten. Voordat ze gaan slapen wordt er bij het kampvuur nog een spannend verhaal verteld. De andere ochtend rond 10:00 breken we alles weer af en moeten we weer een jaar wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.